Alle golfers zijn hun golfcarrière begonnen als beginner. Hoe meer ervaring je krijgt, hoe meer je begrijpt hoe moeilijk het spel eigenlijk is. Je doet er daarom goed aan om vroeg te beginnen, je kunt dan jeugdgolf spelen. Ben je op latere leeftijd begonnen met golf? Gebruik dan de volgende tips om een betere golfer te worden!

Neem lessen

Het gemakkelijkste deel van golf, ik weet dat het zeldzaam is, is waarschijnlijk de manier waarop je je spel moet verbeteren. Volg meerdere lessen per jaar, privé of op een golfschool, en werk aan swing- of techniekverbeteringen. Oefen deze verbeteringen dan op de range, bij voorkeur elke week voordat je een ronde speelt. Herinner je je het instinct nog? Welnu, de enige manier om aan dat instinct te werken, is door je instinct te trainen, en bij golf heeft dit instinct veel aandacht nodig. Elke pro golfer heeft nog lessen en elke pro oefent dagelijks, vaak met een heel duidelijk doel.

Speel zonder emoties

Waarschijnlijk het moeilijkste advies om toe te passen, maar veel golfers reageren emotioneel op een slecht schot, wat begrijpelijk is. Het probleem is dat je deze emoties meeneemt naar je volgende schot, waardoor je weer een slecht schot creëert, wat leidt tot nog meer emoties. Golf is een sport waarbij de missers extreem kunnen zijn, voor iedereen. Het enige verschil tussen jou en een professional is dat ze minder van deze missers hebben. Probeer de slechte slagen te accepteren, lach erom en ga zo snel mogelijk verder.

Zwaai op 80 procent

Een schommel is een vloeiende beweging waarbij je de snelheid van je armen, rotatie, heupen, onderlichaam en polsen probeert te combineren tot een perfecte beweging. Door NIET op 100% te swingen, verbeter je de soepelheid van je swing en waarschijnlijk ook het resultaat. Het helpt je om je spieren te ontspannen in plaats van te verkrampen – wat meestal leidt tot slechte schoten. Of je nu op de baan bent of op de baan. Een soepele en gemakkelijke zwaai is een goede zwaai. Geloof je me niet? Kijk maar eens naar Louis Oosthuizen, Adam Scott of Fred Couples op Youtube en je zult zien hoe “gecontroleerd moeiteloos swingen” eruit ziet.

Gebruik de meest comfortabele club

Zijn je drives efficiënt genoeg om elke keer de fairway te raken? Of sla je de bal 50% van de tijd buiten de baan en levert de andere 50% je slechts 40 meter extra op? Een ijzer of hybride vanaf de tee slaan is een veiliger alternatief. Als je eenmaal de fairway hebt geraakt maar nog een behoorlijke afstand moet overbruggen, kies dan een club waar je je prettig bij voelt. Kortere clubs met meer loft (bijv. ijzer 9) zijn gemakkelijker te slaan dan langere clubs (bijv. ijzer 5), dus houd daar rekening mee bij het kiezen van een club. Als je vier keer achter elkaar een 8-ijzer slaat op een constante afstand van 100 meter, zou je dicht bij de pin moeten komen op elke par 5!