Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde dinsdag 14 november uit tegen het 3e team van ‘s Heerenbroek. Roel Brakke, Jennieke Krale en Harry Pathuis moesten deze keer het klusje zien te klaren. Roel en Jennieke lieten zich niet van de wijs brengen, in hun drie enkelpartijen gingen zij met de winst naar huis. Ook het dubbel was een gemakkelijke prooi, beide spelers scoorden de volle 100% score. Harry moest danig “aan de bak”, maar verweerde zich knap tegen zijn tegenspelers. Zijn eerste enkelpartij tegen Evelien Doornwaard moest Harry de winst in vier games gewonnen geven. De andere twee enkelpartijen tegen Marjan Kraan-van Dieren en Jan Kraan was een zinderende aangelegenheid. Harry zag zijn inspanningen beloond, in beide enkelpartijen moest hij tot het uiterste gaan. Harry baarde opzien door in de vijfde game de winst naar zich toe te trekken en was content met zijn moeizaam behaalde twee punten. Uitslag, een 1-9 winst voor Staphorst 2. De concurrentie behaalden ook niet de volle winst, met nog twee wedstrijden te gaan is Staphorst 2 nu al kampioen in de 6e klasse.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag 17 november uit tegen het 6e team van Tafeltennis Zwolle. Staphorst 1 met Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en invaller Nico Drost uit het 2e team staan nog bovenaan in de poule, dat willen ze ook graag zo houden. Jeroen liet twee steekjes vallen in het enkelspel, maar won later wel verrassend van de speler met de hoogste rating Ton Harbrink. Sibrand verlikte zich ook bijna in Ton, met een uiterste inspanning wist hij in de vijfde game aan het langste eind te trekken. In de andere twee enkelpartijen had Sibrand ook vier en vijf games nodig om de punten voor Staphorst 1 veilig te stellen. Het dubbel ging vrij gemakkelijk, ook hier waren Jeroen en Sibrand “spekkoper”. Nico liet vriend en vijand versteld staan met zijn tactische spel, waarbij zijn twee tegenspelers Koen Vaartjes en Florian Schipper de grootste moeite mee hadden. Twee winstpunten waren “in the pocket”. Tegen Ton ging Nico door de knieën, maar gaf hem geduchte tegenstand. Met twee gewonnen enkelpartijen kunnen we stellen dat het een goede invalbeurt was van Nico. Uitslag, 3-7 winst voor Staphorst 1.