RIJSSEN – Veel kinderen van Skeelervereniging Staphorster werden zaterdag in Rijssen verrast door de komst van topschaatsers Patrick Roest en Stefan Westenbroek. De toppers van Schaatsteam Reggeborgh waren speciaal naar Rijssen gekomen om de bekers van het algemeen klassement uit te reiken. 

“Patrick is voor heel kinderen hier wel favoriet”, merken Caitlin (16) uit Meppel en Rosa-Lynn (14) uit Staphorst. Ja, ook de rijdsters van skeelervereniging Staphorst hebben in de rij gestaan voor een foto met Roest. Maar een kiekje samen met Stefan Westenbroek staat ook in het mapje foto’s op de mobiel van de winnaressen van de kadetten en de junioren.

Staphorst was zaterdag goed vertegenwoordigd in Rijssen. Veel jonge skeeleraars deden mee aan de Stouwdam Competitie die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. In Rijssen werd de achtste en laatste wedstrijd van de Stouwdam Skeelercompetitie 2022 gereden. Eerder al werden Wierden, Oldebroek, Staphorst, Nijeveen, Heerde, Genemuiden en Deventer aangedaan.

Op de foto Naut Kuiper van skeelervereniging Staphorst die de beker krijgt overhandigd van Stefan Westenbroek.

Foto’s ©  Jannes Wolff