Vorige week wist Staphorst een punt bij de nieuwe koploper weg te slepen. Na een goede openingsfase van Staphorst, was het Volendam wat steeds beter begon te voetballen. En liet zien, waarom het zo’n goed doelsaldo heeft. Na een paar flitsende aanvallen over de vleugels, wist Volendam tot een 2-0 ruststand te komen. De supporters die de verre reis naar Volendam gemaakt hadden, zagen het zwaar in. Maar misschien zat er wat in de thee. Of was het trainer Paul Weerman zijn speech in de rust, wat de mannen motiveerde. Want er werd gestreden voor elke millimeter in de 2e helft. Door 2 hoekschoppen wist Staphorst op 2-2 te komen door goals van aanvoerder Dirk Muis en Julius Duit. Volendam wist direct weer op voorsprong te komen, maar dat demotiveerde de mannen van Paul Weerman niet. En sleepten verdiend de gelijkmaker uit het vuur, Julius Duit tikte de gelijkmaker binnen op aangeven van Stan Haanstra. Het laatste kwartier kon de wedstrijd nog alle kanten op.
Volendam had de overwinning binnen kunnen slepen, maar door goed keepers werk van Daan Zwinselman. Ging dat niet door. Zelfs Staphorst had nog kansen om de 3 punten mee naar huis te nemen. Maar na 10 spannende minuten voetbal, floot de goed fluitende scheidsrechter Jörn te Kloeze de wedstrijd af.
En ging Staphorst na een zinderende 2e helft met een punt naar huis. Die punt geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Zaterdag op eigen Sportpark Het Noorderslag is Genemuiden de tegenstander. De ploeg van trainer Van der Weij staat op een 3e plaats na 28 wedstrijden, met 1 punt minder dan de nummer 1 & 2. Wat voor aanvang van de competitie niet verwacht werd, dat het zo goed zou gaan draaien. Mede door de grote portemonnee konden de ervaren toppers gehaald worden. Berwout Beimers werd ondanks een doorlopend contract van Harkemase Boys afgekocht. Marc Magan werd bij Rijnsburgse Boys weg gehaald. De technischvaardige middenvelder Rutger Etten kwam over van HHC Hardenberg. Waar ook Mark Reuvers na 1 seizoen al weer weg mocht en naar Genemuiden ging.
Vorige week wist Genemuiden op eigen sportpark met 2-1 te winnen van Sparta Nijkerk. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen. Maar diep inblessuretijd, was het Rens van Benthem die Genemuiden de volle buit bezorgde. De wedstrijden er voor werd er van ODIN’59 gewonnen met 0-2, maar daarvoor werd er op eigen veld verloren van DEM. De concurrent van Staphorst als het om het ontlopen van de nacompetitie gaat. De Beverwijkers wisten Genemuiden te verslaan met 1-2.
De uitwedstrijd van Staphorst in Genemuiden op 11 november startte Staphorst voortvarend, captain Dirk Muis kopte Staphorst op voorsprong van uit een corner. Maar net voor de rust kwam Genemuiden op gelijke hoogte.
Een kopbal vanuit een corner, werd van richting veranderd. Het was Martin van ’t Ende die de bal met zijn voet raakte, waardoor de bal in eigen doel vloog. De 2e helft was dramatisch voor Staphorst. Genemuiden wist na 90 minuten
voetbal, uit te lopen tot 5-1 overwinning.
Nog 6 wedstrijden te gaan tot aan einde van de competitie. Het rekenen gaat beginnen. Zaterdag kan Staphorst zich veilig stellen van rechtstreekse degradatie. Afhankelijk van de uitslag van Kampong en Staphorst zelf. Kampong staat 17e met 18 punten, Staphorst heeft 35 punten. Kampong speelt competitie ronde 29 tegen ODIN”59. De strijd om de 15e plek is nog lang niet beslist. DVS’33 die 1 punt minder heeft dan Staphorst gaat naar Urk. DEM en VVSB hebben beide 2 punten meer dan Staphorst. VVSB ontvangt koploper Volendam. DEM moet tegen vv Hoogeveen, bij Hoogeveen staat er inmiddels een nieuw trainersduo voor de groep. Namelijk de ervaren Jan de Jong en Gert Heerkes. Die Hoogeveen in de 3e Divisie moet houden. Hoogeveen staat op de 16e plek met 27 punten. 7 punten achter Staphorst. De ploeg van Paul Weerman is dus gebaat bij een goed resultaat aankomende zaterdag tegen Genemuiden. Iets wat zeker niet onmogelijk is, gezien de strijd, inzet en overtuiging, gezien de wedstrijd vorige week in Volendam.
De wedstrijd Staphorst – Genemuiden begint om 14:30 uur.

Na de wedstrijd vieren we het 15 jarig bestaan van onze kantine. Met een optreden van zanger Davey van der Sluis met muzikale ondersteuning van dj Bert van Losser.

Sportpark het Noorderslag

Parallelweg 27
7951AT STAPHORST
tel. 0522-461961