Afgelopen zaterdag 20 april 2024 was het dan zover, onze kampioenswedstrijd !

Wij moesten tegen onze “directe concurrent”, nou ja, tegen de nummer 2, FC Meppel.

Sc Rouveen MO-13 heeft met nog drie wedstrijden te spelen een voorsprong van acht punten. Dit houdt in dat wij met een gelijkspel kampioen zouden zijn.

Zoals vaker gebeurt bij een kampioenswedstrijd spelen de zenuwen een grote rol, zo ook bij de meiden van MO-13. Ze hadden het koppie er niet helemaal goed bij. Dit zorgde ervoor dat Meppel een paar kansen kregen. Gelukkig hebben wij Anne-Sofie in  doel staan. Met een paar super reddingen hielt zij haar doel schoon. Na een paar minuten hadden ook de andere meiden de zenuwen van zich af geschud. De verdediging stond, zoals altijd, als een huis. Onder leiding van onze laatste man Roos is er dan ook geen doorkomen aan. Floor, Saar, Eva Kuiers en Loïs weten precies wat ze moeten doen. Strak verdedigen en het dan ook nog voetballend oplossen, super. De middenvelders voerden ook hun taak meer dan goed uit. Zo waren Eva den Dikken, Merle, Isa  en Amber constant aanspeelbaar voor de verdediging. Lisa stond weer mid-mid en verdeelde het spel pefect van links naar rechts. Meppel was telkens te laat. Onze aanvallers: Liv, Lynn, Alieke, Sara en Lotte wisten zoals elke wedstrijd het net weer te vinden. 44 doelpunten in 9 wedstrijden is toch meer dan goed. Met snelle acties en goede voorzetten was het constant gevaarlijk voor het doel van Meppel. Het eerste doelpunt kwam na 10 minuten. Een goede actie van Alieke, ze legde de bal panklaar voor Eva den Dikken die zich geen seconde bedacht en de bal snoeihard boven in het doel schoot van zo’n 20 meter. De meiden liggen op koers.

In de rust werden de puntjes op de i gezet door een zeer tevreden coach en kwamen we sterk uit de startblokken. Na ongeveer negen minuten in de 2e helft kreeg onze spits Lynn de bal. Ze slalomde door de verdediging zoals alleen Lynn dat kan en wist de bal handig in de korte hoek te schuiven.

Iedereen was dolenthousiast. Het kan niet meer mis… toch???

Alle meiden waren al met de gedachten bij het feest toen Meppel twee minuten voor tijd er nog een bal intikte. Daar bleef het bij. Uitslag 2-1.  De meiden van MO-13 zijn KAMPIOEN !!!!!!

En niet zomaar:

10 gespeeld 30 punten
46 voor en 6 tegen.

Deze echte KAMPIOENEN kregen een mooi kampioensshirt die mede mogelijk is gemaakt door Rouveen Kaasspecialiteiten  !!!

Nog even wachten maar er zit een mooie opvolging voor SC Rouveen Vr1 aan te komen 😉