Na twee zaterdagen van voorbereiding, waaronder de aanleg van een nieuwe track, waren vanmorgen alle handen uit de mouwen op onze route in het Staphorster bos. Ongeveer 70 vrijwilligers verzamelden zich rond 8.00 uur om de hele route grondig te onderhouden. Ze maakten watergaten schoon, dichtten remgaten en werkten kombochten bij. Het was een prachtige klus op een droge zaterdagochtend.

Rond 10 uur werden de vrijwilligers verrast door de catering met koek en warme dranken, bereid door de dames Tiemes, en koffie aangeboden door de AMBC. Er waren ook heerlijke bananen van Chiquita, verzorgd door Benny Miggels.

Tegelijkertijd werd de recent aangelegde pumptrack verfijnd, en er werd zelfs een echte wigwam gebouwd langs de track Wigwam. Bij de Til kreeg de doorgang bij de Kuil nieuwe matten, en er werden continu zandleveringen verzorgd door twee trekkers vanuit onze opslag bij de Zwarte Dennen.

Wanneer iedereen vol enthousiasme samenwerkt, vliegt de tijd voorbij. Om 12.00 uur werd iedereen verwacht voor een smakelijke lunch, mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor B+B Personeelsdiensten in samenwerking met Catering de Patrijs.

Er is enorm veel werk verzet, en in de komende weken blijven we actief om de laatste details aan te pakken, zodat de route winterklaar is.

Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen, of het nu ging om materieel, materiaal, arbeid, of de catering. Namens alle gebruikers van de route: heel hartelijk bedankt!

Foto’s WTC Staphorst Rouveen