Twee scholen in Staphorst doen mee aan de E-waste Race, we schreven er al eerder over. OBS de Berkenhorst en OBS de Iekmulder verzamelen nog tot 15 juni elektronisch afval en maken kans op een mooie prijs voor de hele klas. Onze scholen strijden tegen 8 andere scholen uit Steenwijkerland en Hattem en natuurlijk willen we als gemeente dat een van onze scholen wint! We gunnen het alle twee de scholen van harte en daarom hielp wethouder Alwin Mussche vandaag een handje mee door de oude en kapotte beeldschermen, telefoons en snoeren die er nog overal in het gemeentehuis lagen te verdelen onder de scholen.
Vanmorgen wandelde de hele klas van De Berkenhorst naar het gemeentehuis om van de wethouder te horen welke materialen we voor de kinderen vonden. En de leerlingen vertelden op hun beurt welke materialen ze allemaal al verzameld hadden. Niet alleen de wethouder was nieuwsgierig om te horen hoeveel de jongens en meisjes al hadden ingezameld: DNO – Streekradio heeft opnames gemaakt en leerlingen geïnterviewd over de race. Volgende week is het te zien op de omroep!
‘s Middags was het de beurt aan De Iekmulder. Die hadden een van hun stoerste leerlingen afgevaardigd om namens de hele school de spullen in ontvangst te nemen. De wethouder gaf symbolisch één beeldscherm alvast mee, de rest van de schermen, snoeren en andere elektronisch afval wordt door de gemeente naar Noggus & Noggus gebracht die het elektronische afval uitzoekt en verwerkt. Alle twee de scholen krijgen evenveel afval. Want we gunnen het beide scholen om te winnen!
Heb je nog elektronisch afval en wil je een of beide scholen helpen? Kijk dan op de website: www.ewasterace.nl
Bron: gemeente Staphorst