Traditiegetrouw eindigt het Christelijk Mannenkoor Staphorst zijn zangseizoen met een zomerzangavond in De Levensbron in Rouveen. Zo wil het koor de waarde van zang en muziek uitstralen in de omgeving en tegelijkertijd dorps- en streekgenoten een fijne, inhoudsvolle koor- en samenzangavond aanbieden.

Voorgaande jaren stond steeds de bundel van Johannes de Heer centraal. Deo volente vrijdag 30 juni staat de zangavond in het kader van 250 jaar psalmberijming 1773.

Het koor zingt verschillende psalmbewerkingen van onder andere Willem Hendrik Zwart en (uiteraard) Johan Bredewout. Het publiek mag een keuze maken uit psalmverzen uit de bundel van 1773, die dan via de beamer worden weergegeven en samen worden gezongen.

Johan Bredewout dirigeert het mannenkoor. De begeleiding van de koor- en samenzang wordt verzorgd door de Rouveense organist Harm Hoeve. De avond begint om 20.00 uur.

Deze koor- en samenzangavond is vrij toegankelijk. Wel zal er een collecte gehouden worden ter bestrijding van de onkosten.

Foto © Jaco Hoeve