Als je in de gemeente Staphorst woont of hier op vakantie gaat, is het handig om te weten wanneer de eerstvolgende schoolvakantie plaatsvindt. Van 22 juli tot en met 3 september hebben de kinderen hier namelijk zomervakantie. Of je nu in de buurt blijft of juist op reis gaat, er zijn volop mogelijkheden om deze periode optimaal te benutten. In dit artikel geven we een aantal tips voor leuke activiteiten tijdens deze periode. Lees dus snel verder en begin met het plannen van jouw perfecte zomervakantie!

Kamperen in de Ardennen

De Ardennen zijn een prachtige vakantiebestemming voor wie graag midden in de natuur verblijft, ook tijdens de bouwvak 2023.  Tijdens de zomervakantie kun je hier kamperen op een van de vele campings in de regio. Of je nu met je eigen tent of caravan gaat, of liever een stacaravan huurt, er is voor elk wat wils. De Ardennen bieden tal van mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals kajakken, mountainbiken en wandelen. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de grotten van Han en het middeleeuwse stadje Durbuy.

Wandelen in de Eifel

De Eifel is een prachtig natuurgebied in Duitsland, op slechts enkele uren rijden van Nederland. Tijdens de zomervakantie kun je hier heerlijk wandelen door de mooie bossen en langs de heldere beekjes. Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten, historische gebouwen en gezellige dorpen. Ook voor fietsers is de Eifel een aanrader.

Strandvakantie in Zuid-Europa

Als je tijdens de zomervakantie wilt genieten van de zon en het strand, zijn er tal van mogelijkheden in Zuid-Europa. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Costa del Sol in Spanje, de Algarve in Portugal of de Italiaanse kust. Hier kun je heerlijk ontspannen op de mooie stranden, zwemmen in de zee en genieten van lekker eten en drinken. Daarnaast zijn er vaak leuke activiteiten te doen in de buurt, zoals watersporten, boottochtjes en bezienswaardigheden bezoeken.

Stedentrip naar Londen

Londen is een leuke bestemming voor een stedentrip tijdens de zomervakantie. Hier kun je de bekende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Ook zijn er diverse musea en galeries te bezoeken, zoals het British Museum en Tate Modern. Verder kun je heerlijk shoppen in de vele winkels en markten, en genieten van het diverse aanbod aan restaurants en cafés.

Skiën in Zwitserland

Als je nog even wilt genieten van de sneeuw voordat het zomer wordt, is een skivakantie in Zwitserland een goede optie. Tijdens de zomervakantie zijn er nog volop skimogelijkheden. Zermatt in Zwitserland biedt veruit de meeste skigebieden die open zijn in juli. Dit komt doordat de pistes tot een hoogte van 3899 meter reiken, waardoor het gebied het hele jaar door toegankelijk is. In de zomer zijn er ongeveer 21 kilometer aan pistes beschikbaar voor skiërs en snowboarders. Of je nu houdt van natuur, cultuur, zon, zee of sneeuw, er zijn tal van mogelijkheden voor een leuke vakantie tijdens de zomervakantie. Plan dus op tijd en geniet van een welverdiende vakantie!