De Staphorster motorclub AMBC heeft een actief aantal leden wat zeer geïnteresseerd is in de klassieke brom- en motorfiets, maar ook de klassieke vierwieler wordt niet vergeten. AMBC staat immers voor Auto- Motor en Bromfiets Club? De oldtimer commissie van e vereniging organiseert jaarlijks meerdere toerritten. Zowel dag- als avondritten staan op het programma. Zaterdag 13 mei staat de eerste grote oldtimer dagrit op de clubkalender.

Op zaterdag 13 mei is elke oldtimer liefhebber van harte welkom in Staphorst op evenemententerrein De Tippe. De voertuigen worden eerst opgesteld in een prachtig defilé en zijn door alle liefhebbers te bekijken. Er is een prachtige route van ongeveer 100km uitgezet door de mooie omgeving van Staphorst. Deelname is mogelijk voor auto’s, motoren en bromfietsen en er is maar één regel: het voertuig moet tenminste 25 jaar oud zijn!

Vooraf opgave gewenst
De organisatie vraagt de deelnemers zich vooraf op te geven. Dit kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com op via Whatsapp naar 06-20379395 of 06-28716853. Belangrijk bij opgave is het doorgeven van naam en woonplaats, een mailadres en of de deelname met auto, motor of bromfiets is.

Aanvangstijd
Het terrein is open vanaf 10.30 uur en men kan dan zijn of haar voertuig parkeren op aanwijzing van de organisatie. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur kunnen de deelnemers beginnen met de rit. De toegang is gratis en voor de inwendige mens is er catering aanwezig.
De route word bepijld met bordjes en dankzij de sponsoren Meesters tweewielers en Autovakmeester Stapel word er zorggedragen dat elke deelnemer weer veilig op de startplaats aankomt.