Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Kijk dan eens naar beroepen met een hoge baankans. Welke beroepen een hoge baankans hebben, hangt af van verschillende factoren. Ben je benieuwd naar welke beroepen een hoge baan kans hebben? Wij zetten een aantal beroepen voor je op een rij.

Structureel te kort

Sommige beroepen hebben een structureel tekort. In een aantal velden is er altijd een tekort aan goed geschoold personeel. In deze werkvelden zijn er altijd baankansen te vinden. Structureel tekort aan personeel komt vaak voor in de sectoren zorg en ICT. Door de vergrijzing en ontwikkeling van de technologie wordt er een tekort aan 100.000 medewerkers verwacht de komende jaren. Genoeg baankansen voor jou dus.

Invloed corona

Ook het corona virus heeft veel invloed gehad op de baankansen bij een aantal beroepen. Gelukkig is het corona virus nu bijna voorbij, maar het heeft toch invloed gehad. Door het corona virus zijn de functies supermarktmanager, IC-verpleegkundige, pizzabakker en koerier een stuk populairder geworden. Deze banen staan nu tussen de kansrijke banen die we de laatste jaren structureel terugvinden in de ICT, Techniek, Onderwijs en Zorg.

Bouw

Al een langere tijd is er veel vraag naar bouwpersoneel. Er is een tekort aan woningen en moeten veel gebouwen duurzaam worden gemaakt. Daarnaast blijft onderhoud aan wegen en gebouwen nodig. Hierdoor blijft er veel vraag naar technisch geschoolde vakmensen, technisch administratief personeel en hoger opgeleide projectleiders. Ook in de bouw zijn er dus veel baankansen en vacatures te vinden. Woon je in de buurt van Apeldoorn? Kijk dan naar bouw vacatures Apeldoorn.

Onderwijs

Er is een tekort aan leerkrachten in het basisonderwijs. Dit is al voor een langere tijd zo in de randstad, maar ook in andere regio´s begint dit tekort toe te nemen. Ben je op zoek naar een baan in het onderwijs bij jou in de buurt? Kijk dan naar vacatures in de regio. Ook in het voortgezet onderwijs is er vraag naar docenten in exacte vakken, talen en economie. De aantal vacatures in dit vakgebied zullen de komende jaren steeds meer blijven stijgen. Daarnaast is er ook nog steeds een tekort aan pedagogische medewerkers voor kinderopvangen.