Heb je wel eens van dry needling gehoord? Wanneer je hiervoor kiest, dan heb je waarschijnlijk last van lichamelijke klachten. Een dry needling specialist zorgt ervoor dat jouw spieren zich ontspannen. Heb jij dagelijks last van een stijve nek, dan zal dit je absoluut kunnen helpen. Wanneer je dit soort klachten hebt word je flink belemmerd in je dagelijks leven. Je kunt je minder goed concentreren en je bent prikkelbaar. Mocht jij last hebben van dit soort klachten, dan raden we het je aan om hier snel wat aan te laten doen. Kies je voor dry needling, dan zal de specialist met behulp van een speciale techniek een naald in je spieren prikken. De spier zal vervolgens ontspannen, dit komt ook omdat er met een droge naald vloeistof in het lichaam geïnjecteerd wordt.

Hoe werkt dit nu eigenlijk?

Kies je voor dry needling, zorg er dan altijd voor dat je een expert inschakelt. Een onkundige therapeut kan jouw klachten juist verergeren. Onze aanraders zijn dry needling Drachten en Dry needling Leeuwarden. Het is even een stukje rijden vanaf Staphorst, maar je weet wel zeker dat je met een goede partij te maken hebt. Deze fysio’s zijn gespecialiseerd in dry needling en kunnen jou daarom zo goed mogelijk helpen. Bovenstaand vertelden we al dat de specialist met behulp van een naald in jouw spier prikt, maar waarom is dit nu eigenlijk? Hier kunnen we je gelukkig een duidelijk antwoord op geven. Men doet dit namelijk om ervoor te zorgen dat jouw spier zich aanspant. Nadat dit is gebeurd zal je spier weer ontspannen en dit zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van vervelende klachten. Mensen verwarren dit nog wel eens met acupunctuur, echter is dit absoluut iets anders. Kies je voor acupunctuur, dan worden de naalden oppervlakkig aangebracht in de huid, tevens blijven deze ook een stuk langer zitten.

Wanneer is dit een aanrader?

Dry needling is natuurlijk niet voor iedereen de juiste oplossing. Mocht jij je afvragen of dit iets voor jou is, dan raden we het je aan om een specialist om advies te vragen. Een specialist vertelt jou namelijk precies in welke gevallen deze vorm van therapie iets voor jou kan betekenen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat deze vorm van therapie jou van je klachten af gaat helpen. Bij fysio Franeker kun je ook terecht voor advies en andere behandelingen.

Doet het pijn?

Veel mensen vragen zich af of deze behandeling pijn doet en hoe het überhaupt voelt. In deze alinea gaan wij jou uitleggen hoe dit ongeveer voelt. Veel mensen vinden bijvoorbeeld dat dit niet echt pijn doet. Er wordt immers gebruikgemaakt van een hele dunne naald. Gaat de naald je huid in, dan zal je hier gelukkig amper wat van voelen en dat is top. Raakt de naald de spier, dan voel je wel even een serieuze kramp. Gelukkig is dit gevoel relatief kort. Zo zal je hier maar een halve minuut last van hebben. Mocht jij voor deze therapie willen kiezen, ga dan wel op zoek naar een expert. Ga niet zomaar met de eerste de beste partij in zee.