Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe sport bh dan is het heel belangrijk om de juiste maat te weten. Er is namelijk door een aantal onderzoeken aangetoond dat veel vrouwen een bh dragen die niet goed past. 

Een bh die goed past is belangrijker dan je misschien in eerste instantie denkt. Een groot aantal vrouwen draagt hun bh’s te lang omdat ze eraan gewend zijn en omdat ze de bh lekker vinden zitten. 

Toch blijkt vaak dat deze bh’s niet meer voldoen omdat de bandjes na verloop van tijd uit gaan rekken of beginnen te glijden. Ook een vaak voorkomend probleem is dat de cups hun vorm gaan verliezen. Tijd voor een nieuwe bh!

Het kiezen van de juiste bh

Het is dus niet zo eenvoudig om de juiste bh te vinden. Dit komt onder andere omdat ieder vrouwenlichaam weer anders is. Alleen jij bent degene die kan voelen of de door jou gekozen bh ook daadwerkelijk goed past.

Wanneer je er goed uit wilt zien en je borsten voldoende ondersteund worden is het belangrijk om een bh te dragen die comfortabel zit. Veel vrouwen dragen hun bh vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond. Daarom is het belangrijk dat deze ook echt goed past.

Met een bh zorg je er niet alleen voor dat de vorm van je borsten benadrukt wordt, maar deze zorgt ook voor een goede lichaamshouding. Is het gewicht van je borsten niet optimaal dan is er een grote kans dat je last zult krijgen van je nek en je rug.

Welk soort bh is het beste?

Wil je er goed uitzien en ervoor zorgen dat je borsten de beste ondersteuning krijgen dan is het belangrijk om een goede, passende bh te dragen. Zodra je naar een nieuwe bh op zoek gaat zal je al snel zien dat er een groot aantal verschillende soorten bh’s te koop zijn. 

Een van de bh’s die veel vrouwen prettig vinden en die ook nog eens de beste ondersteuning geeft is de sport bh. Zeker wanneer je graag hardloopt, in de sportschool te vinden bent of een andere vorm van sport beoefend kan deze bh ideaal zijn.

Wil je behalve een goede ondersteuning van je borsten er ook nog eens goed uitzien wanneer je een strak t-shirt of een truitje draagt, dan is de beste oplossing hiervoor een push up bh. Deze geeft de borsten net dat beetje extra ondersteuning en laat ze zo optimaal uitkomen.

Voor extra stevigheid aan je borsten is er ook nog de Balconette bh. Deze bh’s hebben extra stevige cups voor een goede ondersteuning.

Hoe weet ik of ik de juiste maat bh koop?

Weet je welke soort bh je wilt gaan kopen, dan is het natuurlijk belangrijk om er een aan te schaffen die precies past. Er zijn namelijk verschillende bh maten. Je vindt deze bh alleen wanneer je goed je eigen maten weet. Dit is belangrijk om de juiste bh aan te schaffen.  Zo eenvoudig kan je zelf je cup maat berekenen.

Begin eerst met het meten van je borstomvang. Dit wordt ook wel de onderwijdte genoemd. Deze meet je net onder je borsten. Doe dit niet te los en niet te strak. De onderwijdte zal tussen de 60 en 135 cm liggen. Schrijf het aantal centimeters op.

Daarna ga je verder met het meten van je cupmaat. Deze meet je ter hoogte van je tepels. Ook bij deze meting is het belangrijk om het meetlint niet te los maar ook zeker niet te strak te houden. Ook deze cijfers noteer je. Aan de hand van deze uitkomst kan je zelf heel eenvoudig je cupmaat vinden en een goed passende bh aanschaffen die ook nog eens prettig zit.