Wanneer je voor je bedrijf snel internet wil, overweeg dan glasvezelinternet. Glasvezelverbindingen behoren tot de snelste en meest betrouwbare die er zijn, maar aan deze snelheid zijn kosten verbonden. Toch wordt glasvezel voor bedrijven steeds goedkoper, waardoor er eigenlijk alleen maar meer redenen bij komen om te kiezen voor deze wifiverbinding. Hieronder vind je namelijk nog vijf redenen om te kiezen voor glasvezelinternet voor je bedrijf.

Snelle uploads

Bestanden worden doorgaans met verschillende snelheden geüpload en gedownload, omdat internetnetwerken zijn ontworpen om sneller te downloaden dan ze kunnen uploaden. (Dit blijkt uit de minimale download- en uploadsnelheidsvereisten van de FCC: minimale downloadsnelheden zijn vastgesteld op 25 Mbps, terwijl minimale uploadsnelheden zijn vastgesteld op 3 Mbps.) Glasvezelinternet houdt rekening met de behoefte aan uploadsnelheid. Als je inhoud livestreamt, zou dit een topfunctie moeten zijn waar je naar op zoek bent bij een internetprovider. Glasvezelnetwerken bieden download- en uploadsnelheden die veel dichter bij elkaar liggen dan bij andere soorten snelle ISP’s.

Ideaal voor gebruik met hoge bandbreedte

Als je werknemers video streamen, grote bestanden heen en weer overbrengen, webinars houden of tegelijkertijd andere taken met hoge intensiteit uitvoeren, kan glasvezelinternet deze toepassingen ondersteunen zonder je algehele snelheid te beïnvloeden.

Minder latentie

Latentie is de tijd die het internetsignaal nodig heeft om zich te verplaatsen. Deze tijdsperiode, gemeten in milliseconden, helpt bij het bepalen van de snelheid van je internetverbinding. Omdat glasvezelkabels superieure gegevensoverdracht bieden in vergelijking met andere kabels, hebben ze minder latentie dan andere snelle internettypen.

Betrouwbaarder

De meeste glasvezelkabels, die ondergronds liggen, worden niet beïnvloed door wind, storm, regen, sneeuw of andere elementen. Dit betekent dat de kans kleiner is dat een storm je internetverbinding platlegt, waardoor er meer uptime ontstaat voor je bedrijf en je werknemers die afhankelijk zijn van snel, betrouwbaar en stabiel internet om hun werk te doen.

Offert snelheid niet op voor prestaties

Bij andere typen internetverbinding kunnen veel apparaten die tegelijkertijd gebruik maken van het netwerk de algehele snelheid van het netwerk vertragen. Glasvezelinternet kan deze dips opvangen en hoge snelheden garanderen, ongeacht hoeveel apparaten het netwerk gebruiken.

Hoe verhoudt glasvezel zich tot kabel?

Kabelinternet maakt gebruik van dezelfde coaxkabels die televisie uitzenden om internetdiensten aan je bedrijf te leveren. Deze koperen kernkabels gebruiken elektrische stromen om gegevens van de ISP naar je bedrijf te verzenden. Toegang tot kabelinternet is alomtegenwoordig: als je bedrijf al een kabel-tv-aansluiting heeft, is het toevoegen van kabelinternet over het algemeen eenvoudig. Kabelinternetverbindingen kunnen hoge snelheden ondersteunen, tot 1.000 Mbps en hoger. Ze zijn echter nog lang niet zo snel als glasvezelinternet kan zijn. Kabelinternet ondersteunt ook geen relatief gelijke download-/uploadsnelheden; glasvezelinternet is daarvoor veel beter. Hoewel kabel nog steeds veel sneller is dan DSL en andere verbindingstypen, is er ook sprake van meer stroomuitval dan bij glasvezelinternet.

Over het algemeen moet je dus zeker glasvezelinternet nemen voor je bedrijf. Dit heeft te maken met de voordelen van deze optie, maar ook hoe glasvezel zich verhoudt tot kabel. Een betere verbinding is er simpelweg niet voor bedrijven!