Wanneer je een bh hebt die lekker zit wil je daar het liefst nooit meer afscheid van hoeven nemen. Heb je een bh die je letterlijk door dik en dun heeft ondersteund en die daarnaast ook nog eens lekker zit, dan wil je er niet aan denken om die weg te moeten doen.

Toch zal er op een gegeven moment een dag komen waarop je afscheid moet nemen van je lievelings bh. Zeker nadat je de bh meerdere keren hebt gewassen zal deze in kwaliteit achteruitgaan.

Wanneer je een goede bh hebt gekocht dan kan je ervan uitgaan dat deze ongeveer 90 dagen dat deze wordt gedragen mee zal gaan. Zo kan je simpel uitrekenen dat je per jaar minimaal 4 goede bh’s nodig hebt om je borsten goed te ondersteunen.

De levensduur van een bh

Wanneer je een bh op de juiste manier behandelt kan je deze ongeveer 90 dagen dragen voordat de bh vervangen dient te worden. Misschien schrik je hiervan omdat dit wil zeggen dat je maximaal drie maanden met een bh kunt doen.

Er zijn waarschijnlijk een aantal bh’s die al veel langer in je kast liggen. Toch is dit een goed teken want dit houdt in dat ze nog steeds prettig zitten. Om er nog langer mee te kunnen doen geven we je in dit artikel enkele waardevolle tips.

Je bh met zorg behandelen

Gelukkig kan je er zelf voor zorgen dat je favoriete bh nog wat langer meegaat zodat je nog niet meteen afscheid moet nemen. Een van de belangrijkste punten is de bh altijd voorzicht aan te trekken. Hierbij maakt het niet uit of je de bh aan de voorkant sluit of op je rug.

Wel is het belangrijk dat je goed let op de beugel van je sport bh. Het is belangrijk dat deze tijdens het aantrekken van je bh niet steeds omklapt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de beugel door de stof prikt of breekt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Is je lievelingsbh een mooie kanten Elomi bh? Hou dan goed in de gaten dat wanneer je sieraden draagt hier niet mee in het kant komt vast te zitten. Hierdoor zou je de bh kapot kunnen trekken en dat is natuurlijk ontzettend zonde.

Waar de een haar lievelingsbh de hele week draagt, vind de ander het prettig om elke dag weer een schone bh aan te trekken. Wanneer je een bh een tijdje niet hebt aangehad zal je meteen voelen dat deze een stuk strakker zit.

De reden hiervan is dat het elastiek door het stilliggen naar de oorspronkelijke staat is teruggegaan. Dit is precies de reden waarom het belangrijk is om regelmatig een andere bh te dragen. Het elastiek zorgt er namelijk voor dat je borsten optimaal worden ondersteund.

De meeste vrouwen wassen hun bh in de wasmachine. Toch is het beter om je lievelingsbh met de hand te wassen. Door de bh in de wasmachine te wassen slijt het elastiek sneller. Cups die niet zijn voorgevorm zullen gaan lubberen. In voorgevormde cups kunnen door het wassen vouwen komen.

Je lichaam verandert

Een van de meest belangrijke punten van een bh is dat deze goed aansluit op je lichaam. Het is daarom verstandig om goed naar je lichaam te kijken wanneer je een nieuwe bh wilt gaan kopen. Zijn je borsten gegroeid of ben je afgevallen dan is het tijd om te kijken naar andere bh maten. Je bh maat berekenen op verschillende momenten is dus niet onverstandig.

Een bh die niet goed meer past kan je borsten niet voldoende ondersteunen. Om klachten aan je rug en aan je nek te voorkomen is het belangrijk om op tijd een nieuwe bh aan te schaffen.