Spanje is een populair vakantieland onder Nederlandse reizigers, al wordt er door toeristen uit ons land niet vaak gekozen voor Malaga. Dat is vreemd, want deze stad heeft toch echt veel te bieden. Sterker nog, een auto huren Malaga Airport is absoluut nodig zodat je alle bezienswaardigheden kunt bezoeken tijdens je verblijf. Boek dus snel vliegtickets naar Malaga, reserveer een hotelkamer en ga naar autoverhuur om een huurauto te regelen. Vervolgens kun je tijdens je vakantie in deze Spaanse stad de onderstaande dingen doen!

Plaza de la Merced

Geen enkele Spaanse stad zou compleet zijn zonder een spectaculair plein in het centrum. In Malaga is dit Plaza de la Merced. Dit heeft misschien niet de dramatische aantrekkingskracht van sommige van de andere Spaanse pleinen, maar het is de perfecte plek om een ​​paar uur te vertoeven op een terras terwijl je naar de drukte kijkt. Mis het gebouw op de noordhoek niet. De beroemdste inwoner van Malaga, niemand minder dan Pablo Picasso, werd daar geboren. Dit huis is omgebouwd tot een klein museum, wat je zou kunnen bezoeken tijdens je vakantie in Malaga. Dit geldt ook voor het echte Picasso Museum!

Castillo de Gibralfaro

Het Castillo de Gibralfaro is niet alleen een van de grootste bezienswaardigheden van Malaga, het biedt ook een spectaculair uitzicht over de stad. Dit mag je dan ook absoluut niet missen tijdens je verblijf in deze Spaanse stad. Het Castillo, een oud beschermend fort, is bovendien een belangrijke historische plek. Het is het meest bekend als de locatie van een drie maanden durende confrontatie tussen de Moren en Christenen tijdens de herovering van Spanje. De christelijke troepen belegerden de Moren in het fort gedurende drie maanden totdat ze zich overgaven toen ze geen voedsel meer hadden. Gelukkig kun je tegenwoordig Castillo de Gibralfaro bezoeken zonder voor je leven te vrezen.

Kathedraal van Malaga

Een auto huren Rhodos is bovendien verstandig zodat je de opvallende kathedraal van Malaga kunt bezoeken. Dit ligt in het hart van de stad en is een indrukwekkend gebouw. Kijk echter wat beter en je zult iets raars opmerken: het heeft maar één klokkentoren. Blijkt dat de bijnaam van de kathedraal La Manquita, wat zich vertaalt als de eenarmige vrouw, letterlijk is. Fondsen voor de bouw van de tweede toren werden geschonken om de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog te verdedigen, hierdoor kreeg de kathedraal van Malaga dus maar één toren.

Romeinse amfitheater

Het oudste monument in de stad Malaga, wat de ruïnes van het Romeinse amfitheater zijn, zijn vrij moeilijk te missen. De ruïnes van het Romeinse theater dateren uit de 1e eeuw en zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven. Het is zelfs een van de weinige overgebleven Romeinse ruïnes in het zuiden van Spanje en het is zeker de moeite waard om even te stoppen als je in de oude stad bent. Mis ook het informatieve bezoekerscentrum niet! Vlak bij de ingang van de ruïnes bieden ze bezoekers de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw en de Romeinse overheersing in de regio.