We zien het steeds vaker dat mensen liever hoog zitten dan laag. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook op kantoor. Hoog zitten heeft namelijk niet alleen zelf voordelen, maar een leuke bartafel staat ook nog eens ontzettend mooi in je huis of op kantoor. Hoe leuk is het om een avondje met vrienden aan een hoge bar tafel te kunnen zitten of een vergadering iets minder formeel te doen laten lijken doordat jullie hoog zitten in plaats van laag? Zoals je dus kunt zien kun je er letterlijk alle kanten mee op en is het ook voor jou zeker iets om over na te denken! In dit artikelen bespreken we daarom zowel het voordeel van het hoog zitten, als de toegevoegde waarde voor zowel thuis als op kantoor.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De reden dat we steeds vaker zien dat mensen kiezen voor een bartafel, is omdat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Hoe leuk is het om in plaats van met vrienden of je gezin laag te moeten zitten een keer hoog te kunnen zitten? Vaak zorgt dit voor een veel actievere houding, waardoor het gesprek meestal beter op gang komt en het ook een stuk gezelliger is. Daarbij komt ook dat een bartafel in iedere ruimte bijna wel past, uiteraard wel afhankelijk van het formaat. Zo kunnen ze in de huiselijke sfeer dus prima worden gebruikt als eettafel en natuurlijk als tafel waaraan je met vrienden lekker een avondje kunt borrelen. Kijken we naar een bartafel in het bedrijfsleven, dan zorgt dit vaak ook voor een actievere houding tijdens een vergadering en zijn ze ideaal voor wanneer jullie met een team moeten brainstormen. Doordat je hoger zit, neem je vaak automatisch een actievere houding aan, waardoor er veel meer creativiteit is.

Hoge (bar)tafels combineren stijl en praktisch

Bartafels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en dus ook maten. Zo kun je bij njojbrandstore.nl een bar tafel op maat laten maken, passend binnen de stijl van jouw huis of kantoor. Het maakt daarbij niet uit of je nu op zoek bent naar een landelijke, industriële of misschien wel vintage stijl. Mede doordat de keuze enorm is en je niet alleen de kleur, maar ook vormen en type afwerking zelf kunt bepalen, heb je uiteindelijk de perfecte tafel die volledig aan alle verwachtingen voldoet. Om het helemaal af te maken, is het wel mooi om ook te kiezen voor bijpassende barkrukken.

Sociale ontmoetingsplek voor op kantoor

We zien steeds vaker dat mensen tijdens hun pauze op het werk volledig gefocust zijn op hun telefoon. Helemaal wanneer er alleen maar lage tafeltjes staan en iedereen aan zijn of haar vaste plek zit. Kies je ervoor een hoge bartafel neer te zetten, dan zul je merken dat dit vanzelf een ontmoetingsplek wordt waar mensen weer normaal met elkaar gaan praten. Zo ben je namelijk veel sneller geneigd om even met een kop koffie naar een hoge tafel te lopen om daar vervolgens te gaan staan kletsen, dan dat je gaat zitten. Thuis geldt dit natuurlijk in bepaalde mate ook. Zo zal je veel sneller met een paar vrienden aan een hoge tafel gaan zitten, dan dat jullie op de bank gaan zitten met elkaar, mits er natuurlijk geen belangrijke voetbalwedstrijd op de televisie is.