Welke verzekering past het beste bij welk product? Aanbieders blijven stunten om zo de goedkoopste én beste te zijn, maar hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het uitzoeken hiervan kan op een gemakkelijke en snelle manier. Zo is het mogelijk om voor elk product na te gaan welke verzekering het meest geschikt is.

Door verschillende verzekeringen te vergelijken, kom je uiteindelijk bij de juiste uit. Het gebruik van handige filters vergemakkelijkt dit zoekproces. Want vergelijken is maatwerk: elke situatie is weer anders. Als je de juiste verzekering gevonden hebt, kun je een hoop geld besparen.

Kies bewust en persoonlijk

Bij het kopen van een nieuwe motor hoort een verzekering. Er zijn veel aanbieders op het gebied wat verzekeringen betreft. Je kunt een motorverzekering vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. Het is belangrijk om deze drie apart te vergelijken per aanbieder, want zo kun je het beste zien welke premie het meest geschikt is. Het is verplicht om een WA-motorverzekering af te sluiten (Wettelijke Aansprakelijkheid). Deze verzekering dekt alleen de schade die je anderen toebrengt. Wil je je motor ook tegen diefstal, brand- en natuurschade verzekeren? Kies dan voor WA+. Ook dekt deze verzekering het als je een dier hebt aangereden. Maar voor het totale pakket kun je het beste gaan voor Allrisk. Hiermee dek je, naast bovengenoemde gevallen, ook de schade die je zelf aan je motor toebrengt. Bijvoorbeeld als je onderuit gaat.

Een motorverzekering wordt afgesloten op basis van kenteken, postcode, schadevrije jaren en het aantal jaarlijkse kilometers die worden gereden. Je kunt een verzekering afsluiten voor een nieuwe en voor een tweedehands motor. Tijdens het vergelijken maak je gebruik van een aantal filters op de website zodat het gemakkelijk wordt om zo tot de meest passende verzekering te komen. 

Ook kun je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld verhaalsrechtsbijstand en pechhulp. Als motorrijder ben je kwetsbaarder dan automobilisten onderweg. Het is van groot belang om ten eerste voorzichtig en alert te zijn in het verkeer, maar ook is een goede verzekering belangrijk, ook voor opzittenden en andere weggebruikers.

Vergelijk al je verzekeringen

Naast een motorverzekering kun je ook woon-, bromfiets,- auto- en dierenverzekeringen vergelijken. Je kunt eenvoudig aangeven welke eigenschappen je belangrijk vindt. Bij vergelijkdirect kan dit allemaal kosteloos en gemakkelijk. Tevreden met de uitkomst? Dan is het mogelijk deze verzekering af te laten sluiten op de gewenste datum. Zelf dien je je oude contract te beëindigen, zodat je nooit dubbele kosten krijgt. Dit geldt ook voor contracten van energieleveranciers, telecomaanbieders en internetproviders. Vergelijk alle aanbieders en kom zo tot een meest passend contract.

Direct geregeld

Als je eruit bent, je hebt alles met elkaar vergeleken, is het vrij eenvoudig om een nieuwe verzekering af te sluiten, of om over te stappen naar een goedkopere en/ of betere. Per e-mail ontvang je dan het polisblad en het verzekeringsbewijs. Met deze papieren kun je, in geval van een motorverzekering, gelijk de weg op.