Danny van der Sluis en het TT Racing Team zijn klaar voor twee zaterdagen achter elkaar racen op het TT Circuit Assen. Zaterdag 4 september wordt de achtste Dutch Superbike race van het seizoen 2021 verreden en een week later staat de negende race op het programma. Het doel voor de equipe uit Staphorst is simpel: twee keer winnen om zo de achterstand in het kampioenschap zo ver mogelijk te verkleinen.

Het Dutch Superbike bestaat dit jaar uit elf wedstrijden, nadat er een ronde met dubbele races op Oschersleben in gecanceld. Momenteel zijn er zeven wedstrijden verreden. Danny van der Sluis heeft 132 punten verzameld, waaronder overwinningen in zijn laatste twee wedstrijden. De TT Racing Team coureur staat daarmee tweede in de tussenstand met een achterstand van 28 punten op leider Ricardo Brink. Danny heeft voorsprong van 44 punten op nummer drie Frank Nieman.

In totaal staan er nog vier races op de kalender, die allen worden verreden op het TT Circuit Assen. Te beginnen komende zaterdag 4 september, gevolgd door een wedstrijd op zaterdag 11 september. De seizoensfinale met dubbele wedstrijden wordt zaterdag 2 oktober georganiseerd. Aanstaande zaterdag start de Dutch Superbike race om 16:05 uur. Het volledige tijdschema is onderaan in deze nieuwsbrief geplaatst. Publiek is (gratis) welkom op het circuit met een geactiveerde Corona Check App met je vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat.

Danny van der Sluis #10: “We hebben twee races kort achter elkaar in Assen. Komende vrijdag hebben we besloten om niet te gaan trainen en ons puur te richten op de zaterdag. Vrijdag’s is het altijd erg druk in de baan en daarom erg moeilijk om wat te testen. We zitten nog in de flow van het IDM, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we zaterdag snel kunnen zijn. We gaan ervoor om ons tempo van de IDM ronde in Assen te evenaren. We hebben maar één doel en dat is winnen. Ik hoop dat het een mooie strijd gaat worden. Ik kijk er in ieder geval weer erg naar uit om te beginnen!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie