Een uitstekende start voor Danny van der Sluis in het IDM Superbike kampioenschap 2020. In een ijzersterk deelnemersveld reed de TT Racing Team coureur naar een zevende en tiende plaats in de races op het TT Circuit Assen.

Door de aangepaste kalenders heeft Danny van der Sluis ook de kans om een groot deel van het Duitse IDM Superbike 1000 kampioenschap te rijden. In het weekend van 14 t/m 16 augustus was de seizoensopener op het TT Circuit Assen. Danny wist tijdens de drie vrije trainingen van vrijdag een nieuw persoonlijk record te rijden. Dat het IDM startveld ijzersterk is, was te zien aan het feit dat deze 1’40.2 goed was voor een dertiende positie. De kwalificaties van zaterdag begonnen erg ongelukkig. Een langzamere rijder ging in de Ruskenhoek ineens op de ideale lijn rijden. Daar reed Danny op dat moment, waardoor ze beiden ten val kwamen. De coureur uit Staphorst was ongedeerd, maar de motor had enorm veel schade. Het TT Racing Team werkte keihard om de motor weer gereed te krijgen en halverwege de tweede kwalificatie was het zover. Danny kon nog vijftien minuten rijden. Ondanks dat de motor na alle aanpassingen nog niet perfect aanvoelde, wist hij opnieuw zijn pr aan te scherpen naar een 1’40.1. Danny kwalificeerde zich hiermee als veertiende voor de races.

Tijdens de eerste race reed Danny ijzersterk. In de openingsronde verloor hij meerdere plaatsen,door een remfoutje in De Bult, waardoor hij als zeventiende doorkwam. Vervolgens wist de BMW-coureur met een strak tempo de één na de ander te passeren. Ook zette Danny een 1’39.6 op de klokken, zijn eerste ronde in de 1’39 op Assen. Al snel zat de coureur uit Staphorst in de top-tien en wist hij naar een groepje van drie, die in gevecht waren voor plaats zes, toe te rijden. Na een mooie strijd met deze rijders passeerde Danny na een fotofinish als zevende de finishlijn. Een zeer mooi resultaat!

Vanwege de gridregels in het IDM Superbike mocht Danny vanaf de tweede startrij (P4) vertrekken in de tweede race. Helaas had de TT Racing Team coureur weinig aan deze uitstekende uitgangspositie, want bij de start verloor hij flink wat plaatsen. Daarna had hij wel mooie gevechten rond de tiende positie. Het lukte hem niet om hetzelfde tempo te rijden als in de eerste race, omdat het beste van de voorband af was. Dit leverde nog een aantal lastige momenten in de slotfase op, waarbij Danny zijn motor nog maar net op het asfalt kon houden. Uiteindelijke finishte hij opnieuw in de top-tien, deze keer op een tiende plaats.

nny van der Sluis #10: “Het was overall een super weekend! Het was enorme domper van de crash in de kwalificatie, helemaal omdat ik er niets aan kon doen. Het team heeft keihard gewerkt om de motor weer gereed te krijgen en tijdens de wedstrijden liep de BMW super! Ik heb mijn eerste 1’39 gereden op Assen. De zevende, bijna zesde, plaats in de eerste race was ver boven verwachting. In de tweede race had er misschien iets meer ingezeten, wanneer de voorband niet helemaal op was geweest. Maar twee keer een top-tien resultaat in dit sterke veld, daar kunnen we mee thuiskomen. Ik wil het hele team bedanken, want ze hebben top werk geleverd!”

Foto © Jan Timmerman – JTS Fotografie