Sinds januari heeft Staphorst er een fysiotherapiepraktijk bij. CoFysio werkt samen met Family Fit Staphorst om mensen beter te laten bewegen en van hun pijnklachten aan spieren, pezen en gewrichten af te komen. Corien Jansen, eigenaresse van Cofysio, is geen onbekende voor Family Fit. Sinds 2017 traint Jansen zelf bij Family Fit voor de Obstacle Course Racing. En dit was niet onverdienstelijk, twee wereldtitels in haar leeftijdsgroep en een vijfde plaats bij de elite heeft ze al op haar naam geschreven. Maar naast hard trainen werkt Jansen ook als Fysio- en Manueeltherapeut. ‘Ik wil graag mensen helpen om hun klachten te verminderen en het liefst op te lossen’. Dit doet ze door massage technieken, mobiliseren, manuele therapie en ook dryneedling.  Daarnaast heeft ze veel gewerkt met sporters. Ze is al jaren actief als fysio- en manueeltherapeut van basketbal vereniging Red Giants in Meppel. 

Volgens Jansen biedt Family Fit voldoende mogelijkheden om te werken aan herstel en opbouw van kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Family Fit werkt onder anderen met de Milon Cirkel. Een uniek en slim fitness concept geschikt voor elk niveau en leeftijd. Je traint met behulp van fitnesstoestellen het hele lichaam. Waarbij er goed in de gaten gehouden wordt of de uitvoeren juist is en of het gewicht ook aangepast moet worden om resultaat te blijven behalen.  

Daarnaast heeft Family Fit het Five rug- en gewrichtsconcept. In het dagelijkse leven is beweging niet meer vanzelfsprekend. Veel van de tijd brengen wordt zelfs zittend door gebracht. Het gevolg daarvan is dat onze spieren verkorten en onze beweeglijkheid afneemt. Als de beweeglijkheid minder wordt, komen er beperkingen van het lichaam en dat kan zich uiten in pijn. Pijn die beperkend werkt in het dagelijkse leven en die te verhelpen is door de natuurlijke beweeglijkheid weer terug te brengen in het lichaam. Hierbij kan het Five rug- en bewegingsconcept helpen. 

Naast de fitness is er ook een indoorsurvival gedeelte. Survival training is een enorm leuke maar ook pittige training om aan spiermassa en conditie te werken. Een combinatie van hindernissen leren nemen met techniek maar waardoor ook spieren sterker worden en het uithoudingsvermogen uitgedaagd wordt met het hardloopgedeelte. Kortom voldoende mogelijkheden om te werken aan pijnvrij te bewegen en weer fitter en sterker te worden. 

Om bij CoFysio behandeld te worden hoeft u niet lid te zijn van de fitness. Het is een zelfstandig bedrijf die nauw samenwerkt met FamilyFit om cliënten vlot van hun klachten af te helpen en inzicht te geven om in de toekomst klachten te voorkomen. Bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Dan kunt u altijd vrijblijvend advies krijgen over de mogelijkheden.