Hebt u uw brandblusser al laten keuren? Kom nu langs op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart om uw brandblusser te laten keuren.

Voor maar €9,95 wordt uw brandblusser volledig nagekeken! Hebt u liever een nieuwe bus? Safety service Leusink uit Meppel kan u passend advies geven over uw situatie thuis of op het werk.

WAAROM MOET IK MIJN BRANDBLUSSER LATEN KEUREN?

In de eerste plaats is het regelmatig laten keuren van uw brandblusser wettelijk verplicht. Maar u laat uw brandblusser natuurlijk niet keuren voor de wetgever, maar voor uw eigen veiligheid. Met een goedgekeurde brandblusser verzekert u zichzelf van een belangrijk hulpmiddel in het geval van brand. U wilt niet in de situatie belanden dat er onverhoopt brand uitbreekt en u grijpt naar een brandblusser die niet blijkt te helpen. Uw brandblusser laten keuren doet u dus voor de veiligheid van uzelf en uw omgeving/personeel.

IS HET KEUREN VAN MIJN BRANDBLUSSER VERPLICHT?

Sinds 2010 is het bij wet verplicht om uw brandblusser om de twee jaar te laten keuren door een daartoe erkend bedrijf. Hiervoor was het keuren van uw brandblusser zelfs een jaarlijkse verplichting. Veel bedrijven kiezen er dan ook zelf voor om hun brandblusser alsnog ieder jaar te laten keuren. En sommige verzekeraars stellen dit bovendien als aanvullende eis. Niet vreemd, aangezien het Koninklijk Nederlands Normalisatie-instituut (NEN), de autoriteit op het gebied van brandveiligheid, dit ook adviseert.