Op 7 maart 2020 was Reddingsbrigade Staphorst de gastbrigade voor het NK SERC.

SERC staat voor Simulated Emergency Response Competition: Simulatie van een Redding. De teams bestaan uit vier leden. De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes van twee minuten voor alle teams. Daarna één finale van drie minuten voor de beste acht teams uit de voorrondes. Er wordt steeds één scenario neergezet. In de twee of drie minuten moeten de teamleden zoveel mogelijk slachtoffers uit het water redden en de juiste hulp verlenen.

Tijdens dit NK waren er teams uit heel Nederland: Staphorst, Zwolle, Vlissingen, Houten, Eindhoven, Oss en Uden. Er deden totaal 12 seniorenteams en 4 juniorenteams mee aan dit NK. 

Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn twee klassementen: één voor de leiders en één voor de teams. De klassementen zagen er als volgt uit:

Leiders junioren:                                  Leiders senioren:
1. Eindhoven                                       1. Uden
2. Houten                                            2. Eindhoven
3. Staphorst 1                                     3. Zwolle

Teams junioren:                                  Teams senioren:
1. Eindhoven                                       1. Oss 1
2. Houten                                            2. Uden
3. Staphorst 1                                     3. Zwolle

De senioren van Staphorst vielen helaas net buiten de prijzen en behaalde de 4e plaats. Foto’s © Geert Kleis zijn te vinden op https://www.oypo.nl/03F213B967323BC8 en foto’s op http://www.reddingsbrigadestaphorst.nl/

We zijn ook te vinden op facebook, vind ons leuk: https://www.facebook.com/pages/Reddingsbrigade-Staphorst/316771898364940

Foto’s © Geert Kleis