Voor de tweede opeenvolgende week mag Staphorst voor eigen publiek haar niet geringe kunsten vertonen. Deze keer zullen de amateurs van Volendam de opponent zijn. Naast het feit dat de meeste Volendammers goed kunnen zingen, zijn ze doorgaans ook vaardig met de bal.

Voetballen hoef je de oranjehemden niet te leren, daarin zijn ze veelal heel bedreven! Aan de bal zijn het ware kunstenaars, echter in voetbal komt meer aan de orde dan alleen maar technische vaardigheid. Zo is het ook met Volendam het geval. Al een aantal malen zijn we dit seizoen in de gelegenheid geweest  om Volendam aan het werk te zien. Alle keren was het een lust om naar te kijken. Staphorst zal dus moeten voorkomen dat Volendam aan het voetballen toekomt. Dit vraagt naast de nodige energie, ook discipline van de spelers van trainer Paul Weerman.

Volendam 22 punten

Tot op heden heeft Volendam, uit de 16 gespeelde duels 22 punten weten te halen. Voor een topklassering lijkt de ploeg van oefenmeester Ton van Bremen kansloos, maar dat Volendam tot veel in staat is moge duidelijk zijn. Staphorst is bij voorbaat gewaarschuwd en zal het beste uit zichzelf naar boven moeten halen om de formatie uit Palingcity eronder te krijgen.

Terwijl Volendam vorige week tegen DETO Twenterand op eigen veld in het stof beet en een niet verwachtte 1 – 3 nederlaag te slikken kreeg, speelde Staphorst tegen Purmersteijn. Al gauw bleek dat de thuisploeg een maatje te groot was voor de bezoekers uit Purmerend. Middels een eclatante 6 – 0 zege, en na de nederlaag van koploper Eemdijk tegen ACV, wist Staphorst de koppositie te veroveren. Na de 6 punten welke de geelhemden haalden na de hervatting van de winterstop, bulkt de ploeg van het zelfvertrouwen. Ongetwijfeld neemt de groep dit mee naar de wedstrijd tegen Volendam. De heenwedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel. Zaterdag dus de terugwedstrijd op het Noorderslag. We spreken de wens uit dat de aanwezige toeschouwers het warm mogen krijgen van het vertoonde spel binnen de lijnen.

14.30 uur op sportpark het Noorderslag

Staphorst versus Volendam begint om 14.30 uur op sportpark het Noorderslag en zal onder leiding staan van scheidsrechter Martijn Kieft. Eerder dit seizoen floot de leidsman uit Putten het duel tussen Staphorst – Buitenpost.