Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse survivalrun wedstrijd in Vollenhove gehouden. Voor deze 20 jarige jubileum editie was het, naaste de korte survivalrun van 8km, ook mogelijk om in te schrijven voor de lange survivalrun van dik 21kilometer. In de wedstrijd groep debuteerde Corien Jansen en Frans Mussche op deze afstand. Jansen heeft enkel wat ervaring in de korte survivalrun. Mussche heeft meer ervaring maar verzwikte zijn enkel een maand geleden tijdens een run in Leeuwarden. Dus het werd spannend of ze dit parcours door de weilanden, bos en het ongelijke terrein goed gingen volbrengen.
De run had veel loopstukken en zat niet bomvol lange combinatie hindernissen. Dit lag Jansen wel. Ze klom aardig door en met haar loopervaring finishte ze zelfs als tweede bij de dames!
Mussche kon niet in de voorste startgroep startten en liep daardoor het grootste gedeelte van de run alleen. Hij heeft desondanks wel gas gegeven en liep daardoor top 10 in een sterk bezet veld.
Bij de recreanten liepen Carlos Dunnink en Johan Kooiker ook de lange afstand. Dunnink werd daarbij heel knap derde! Kooiker liep naar een hele nette vijfde tijd.

Bij de recreanten 8km liep Claudy Talen uit Staphorst met 21minuten voorsprong ruim naar de winst!
Bij de 8km koppelrun zette Dinand Klein en Derrick Mulder een hele snelle tijd neer. Die goed was voor een tweede plaats!

Wat goed was om te zien dat ook enkele jeugdigen de weg naar de wedstrijden gevonden hebben. Dit kan in de toekomst mooie resultaten op gaan leveren.