In de Kamper Bovenkerk vindt zaterdag 4 mei  de derde Kamper Orgeldag plaats. Verscheidene organisten leveren een muzikale bijdrage.

De hele dag door verzorgen de organisten Jan Hage, Bert Kruis, Marco den Toom, Harry Hamer en Gerwin van der Plaats, miniconcerten. De programma’s zijn afgestemd rondom het thema van deze dag: Feike Asma. Verder is er een verkooptafel met bladmuziek en cd’s aanwezig. Betaalde catering wordt verzorgd door Bakkerij van Horssen en Knobbout Slagerijen.

Verder kan je in de Bovenkerk verschillende orgel bespelen van Content Orgels en Johannus Orgelbouw.

De dag wordt besloten met een dubbelconcert door Marco den Toom en Gerwin van der Plaats.

Willem Hendrik Zwart was organist van het beroemde Hinsz-orgel in de Bovenkerk en werd mede bekend door zijn jaarlijks terugkerende wandelconcerten. Duizenden orgelliefhebbers kwamen in de loop der jaren naar Kampen hier naar te luisteren.

Die sfeer willen de organisatoren met de Kamper Orgeldag weer terugbrengen. Van 10:00 uur tot 17:00 uur kunnen bezoekers voor € 2,00 de kerk in- en uitlopen. In de kerk is ruimte voor ontmoeting en zal onder andere bladmuziek verkocht worden. Daarnaast presenteren de stichtingen ‘Bovenkerk Kampen’ en ‘Vrienden van de Bovenkerk’ zich om meer te vertellen over de restauratie van het grootste monument van Kampen. De klokkenluidersgilde is ook aanwezig in de Bovenkerk.