Afgelopen donderdag 11 april vierde zorgaanbieder Omega Groep de opening van ons nieuwe woongebouw op de Levensboomlocatie in Rouveen. Samen met wethouder Mulder van de gemeente Staphorst vierden wij het feestje mee. In het gebouw zijn 28 appartementen. Twintig daarvan zijn begeleidwonenappartementen die Omega Groep verhuurt. De andere acht zijn sociale huurwoningen die we zelf verhuren. De appartementen zijn begin maart opgeleverd en een week later kregen de nieuwe bewoners de sleutel.

De bewoners van Omega knipten samen een lint door als opening van het pand, na speeches van Hans Hersevoort (Omega Groep), wethouder Lucas Mulder en Jan Dunnink, initiatiefnemer van het project ‘Rouveen voor Iedereen’. De bewoners kregen van de aannemer, de installateur en ons gezamenlijk twee tuintafels cadeau.
Bijna alle appartementen zijn inmiddels bewoond, enkele bewoners zijn nog aan het klussen. De mensen die er al wonen zijn enorm tevreden. Veel van hen woonden thuis voordat ze hier kwamen wonen, maar ze ervaren hun nieuwe appartement al als thuis!

Plan voor en door Rouveners
Het complex staat op het terrein van de voormalige basisschool De Levensboom. De gemeenteraad van Staphorst heeft voor het terrein in 2018 een prijsvraag georganiseerd. Inwoners van de gemeente konden voorstellen doen voor de bestemming van het terrein. De winnaar werd het plan ‘Rouveen voor Iedereen’. De projectontwikkelaar, ‘Rouveen voor Iedereen’, woonstichting VechtHorst en Gemeente Staphorst hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt om tot een haalbaar plan te komen.

© Woonstichting VechtHorst