Op 8 april namen 241 basisschoolleerlingen van groep 7 of 8 deel aan het jaarlijkse verkeersexamen. Om ongeveer 8.30 uur gaf wethouder Herriët Brinkman het startsein bij de sporthal Hoogeweg. Donna Borst van openbare basisschool De Berkenhorst mocht het spits afbijten.

De kinderen legden een route af van ongeveer 5 kilometer door Staphorst. Bij de controleposten stonden vrijwilligers langs de route die de verschillende handelingen van de kinderen beoordeelden. Als een handeling niet goed verliep, moest de leerling het onderdeel ter plekke opnieuw doen. Zo leren kinderen direct van hun fouten.

Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Staphorst organiseerden samen het praktisch verkeersexamen. Het doel is om kinderen te leren veilig deel te nemen aan het verkeer. Het praktisch verkeersexamen maakt deel uit van het landelijke verkeersexamen. Eerder hadden de kinderen al een theoretisch examen afgelegd.

© Gemeente Staphorst