De jaarlijkse dialectavond van Museum Staphorst komt er weer aan! Op maandagavond 4 maart vanaf 19:30 uur (inloop 19:00-19:30 uur) kan iedereen zijn of haar hart ophalen aan woorden en gezegden in het Staphorster dialect. Voor de pauze worden verhalen voorgelezen in dialect en is er een quiz met dialectwoorden. Na de pauze worden historische dia’s getoond.

De entreeprijs is 6 euro per persoon. Aanmelden vanwege het beperkte aantal plaatsen is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar pr@museumstaphorst.nl.
Wie zelf een verhaal in het Staphorster dialect wil voorlezen, kan dat aan de organisatie doorgeven met een bericht naar hetzelfde mailadres. Het maximum aantal woorden voor een dialectverhaal is 750.
Foto ©: collectie Nederlands Openluchtmuseum
Filmpje uit de oude doosch
YouTube video