De wijde wereld van trekvogels

Vogeltrek is in ons land een jaarlijks terugkerend fenomeen in voorjaar en najaar. Enorme aantallen vogels passeren elk jaar weer ons land op weg naar hun overwinterings- en broedgebieden. Onderzoek heeft al veel aan het licht gebracht over vogeltrek, maar er zijn nog veel geheimen. Jaap Oosterhuis kijkt al zijn hele leven naar vogels en wil ons meer vertellen over het hoe en waarom van migratie. Hij zal ingaan op vragen als: waarom trekt de ene soort wel en de andere niet? Hoe vinden trekvogels de weg? Wat zijn goede plekken om naar trekvogels te kijken?

Jaap Oosterhuis (49) is geboren in Zuidhorn. Hij studeerde landschapsecologie in Wageningen. Daarna deed hij de studie theologie.  Als predikant is hij sinds vijf jaar verbonden aan de Ontmoetingskerk te Hasselt. In de covidperiode is hij over zijn hobby, de natuur en het vogelen, gaan schrijven. In 2021 publiceerde hij zijn boek: Vogels met een verhaal. Dit jaar bracht hij het ‘Dagboek voor natuurliefhebbers. Hoe de natuur op haar eigen manier het verhaal van God vertelt’ uit.

Vind je het leuk om meer te weten over de geheimen van trekvogels? Kom dan naar de Veldschuur op vrijdagavond 4 november.

De avond bijwonen kan alleen via opgave. Zie agenda www.veldschuur.net  De bijdrage voor de deelname is €10,– (dit is inclusief koffie/thee en koek). Met uw bijdrage ondersteund u de educatieve activiteiten van de Veldschuur. Na afloop is er ruimte voor gezellig napraten onder het genot van een drankje.