Woensdag 31 januari was Zaal d’ Olde Skoele het bruisende middelpunt van sportiviteit en ontmoeting. In samenwerking met Sport & Business vierde de gemeente Staphorst haar jaarlijkse Sportersavond. Deze bijzondere avond stond onder andere in het teken van de huldiging van sporters uit gemeente Staphorst die in 2023 uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Presentatie van de avond was in handen van Bert Kuijers, voorzitter Sport & Business, en Herriët Brinkman, wethouder van onder andere Sport.

Podium voor lokale sporthelden
In totaal tien sporters uit diverse sportdisciplines stapten één voor één in de spotlight. Zij werden geïntroduceerd met een korte video die hun prestatie belichtte, waarna de sporter stralend het podium opliep. De video’s en sporters werden warm ontvangen door een enthousiast publiek, de verbinding tussen sporter en supporter was voelbaar. Voor een gemeente als Staphorst is het uniek te noemen dat er zoveel topsporters prijzen op landelijk of Europees niveau weten te halen. Presentatoren Bert Kuijers en Herriët Brinkman gaven nog een paar aanvullende ‘feiten’ voordat de sportieve helden feestelijk gehuldigd werden.

Inzichten van topsporters
Ook waren twee topsporters uit gemeente Staphorst aanwezig. Frans Mussche en Marc Houtzager vertelden over de hoogtepunten en uitdagingen in hun sportcarrière en de manier waarop zij topsport combineren met ondernemerschap. Een mooi inkijkje hoe deze sporters hun sportieve drive vertalen naar ondernemerssucces.

Vieren en ontmoeten
Na de huldigingen en interviews was het tijd om onder het genot van een hapje en drankje na te praten en de prestaties van het afgelopen jaar te vieren. De sportgemeenschap van Staphorst keek terug op een inspirerende avond en een mooi sportjaar. Her en der werd al vooruit gekeken naar het sportjaar 2024… hopelijk een net zo succesvol jaar als 2023!

 

Foto: LK mediasupport