In de gemeente Staphorst ontvingen inwoners met een laag inkomen onlangs een brief met een bon voor een leuke verrassing: een gratis jaarabonnement van de Bibliotheek Staphorst. Tot nu toe hebben ruim zestig inwoners van dit aanbod gebruik gemaakt.

Ook bij Selma viel deze brief op de deurmat. “Ik was direct nieuwsgierig naar de inhoud en toen ik las over het gratis abonnement werd ik helemaal blij. Ik vind het fijn dat de gemeente inwoners bij het lokale gebeuren wil betrekken, in dit geval bij de Bibliotheek. Het is een mooie stimulans om te gaan lezen en andere mensen te ontmoeten. De bibliotheek is een leuke plek en dus kan ik iedereen die deze brief heeft ontvangen aanraden om net als ik van het aanbod gebruik te maken.”

Wees welkom
Nog altijd zijn inwoners die de brief met bon hebben ontvangen van harte welkom om het gratis jaarabonnement op te halen in de Bibliotheek Staphorst. “Als je met de bon en je ID-kaart, paspoort of rijbewijs bij ons komt, ligt er een bibliotheekpas voor je klaar”, vertelt Sanne Bernardus, teamleider van de Bibliotheek Staphorst. “Je kunt dan een jaar lang gratis boeken en andere materialen lenen. Je bent ook altijd welkom voor een kop koffie, een gezellig praatje of deelname aan onze activiteiten.” Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van de Bibliotheek Staphorst op www.bibliotheekstaphorst.nl.