Over geld praat je niet. Het is een diepgewortelde fatsoensregel waar we ons aan houden. Het taboe is zelfs zo groot dat mensen met ernstige financiële problemen niet of veel te laat over hun geldzaken praten.

Landelijk gezien heeft twintig procent van de huishoudens serieuze financiële problemen. Naar verwachting zal dit aantal alleen maar stijgen, gelet op de recente ontwikkelingen vanwege het Covid-19 virus. Gezinnen van wie het dagelijkse leven ontwricht wordt door schulden en die gebukt gaan onder groot persoonlijk leed. Dat komt steeds vaker voor en het zouden zomaar uw buren kunnen zijn.

Hoe kunnen mensen met schulden of dreigende schulden worden geholpen?

Geld geven is niet de oplossing, ook al lijkt dat misschien logisch. Geldzorgen veroorzaken zoveel stress dat veel mensen niet meer helder kunnen denken. Ze verliezen het overzicht over hun geldzaken. Zelfs iets eenvoudigs als het open maken van post kan emotioneel belastend zijn. Mensen met schulden hebben een ander nodig om vervolgens samen hun schuldenprobleem effectief aan te pakken. Iemand die een luisterend oor biedt en zonder verwijten praktisch helpt.

Een maatje helpt

Een maatje helpt om alle inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen op een rij te zetten. Wie weer overzicht heeft en een plan om de schulden af te betalen, heeft veel minder stress. Dan komt er ruimte om te leren hoe je dat overzicht houdt en om samen na te denken over het eigen financiële gedrag. Een maatje kan ook helpen, als u merkt dat financiële problemen dreigen te komen.

Privacy en schuldhulpmaatje

Bij schuldhulpmaatje is het uitgangspunt dat elk mens waardevol is en gelijkwaardig aan ieder ander. Alleen al uit respect voor de hulpvrager wordt privacy heel serieus genomen. We vinden het erg belangrijk dat mensen zich veilig voelen bij schuldhulpmaatje. We voldoen daarom aan de privacyregels omdat het verplicht is, maar vooral ook om te laten zien dat de mensen die wij helpen Schuldhulpmaatje kunnen vertrouwen.

Vragen?

Heeft u vragen, schroom dan en neem contact met ons op. U kunt ons bellen of appen op nummer 06-42 56 87 07. Liever eerst een e-mail sturen? Dat mag ook en kan naar: vraag@hulpmaatjestaphorst.nl. In samenwerking met schuldhulpmaatje Meppel willen wij ook u in Staphorst bijstaan.

Website
Meer informatie op https://hulpmaatjestaphorst.nl/