In de afgelopen jaren is gebleken hoe belangrijk het is om fit en vitaal te blijven, zeker als we ouder worden.  In de coronaperiode kwamen ouderen minder de deur uit, hadden ze minder sociale contacten en werd er minder bewogen. Om die reden organiseren Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en Ter Harmsel fysiotherapie op 29 november de Fitheidsdag.

Op deze Fitheidsdag kunnen inwoners van 60 jaar en ouder inzicht krijgen in hun eigen fysieke- en mentale gezondheid. Er worden verschillende testen afgenomen door de fysiotherapeuten en beweegcoaches van Ter Harmsel als bloeddruk, balans, spierkracht, conditie en mentale fitheid. Aansluitend krijgen deelnemers tips en adviezen van de leefstijlcoach over de verschillende beweegactiviteiten in de buurt, zorgprogramma’s en valpreventie.

De Fitheidsdag wordt gehouden op 29 november in de Sporthal van Staphorst aan de Hoogeweg 21 tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden.  Deelname is helemaal gratis.