Hendrik Jan Bökkers en Alberts Bartelds spreken elke twee weken diverse prominenten uit het Nedersaksische taalgebied

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de populaire podcast De Nedersaksen want de twee vaste presentatoren, Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds starten zondag 12 november met het langverwachte vierde seizoen van de podcast. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van De Nedersaksen online. De Nedersaksen is via alle populaire streamingsdiensten te luisteren en via hun website www.denedersaksen.nl. De podcast is mede mogelijk gemaakt door Overijsselacademie en poppodium Hedon. 

Hendrik Jan en Albert kijken vol enthousiasme uit naar het startsein van deze serie. “De Nedersaksen” belooft wederom een prachtige reeks te worden, vol interessante verhalen en gesprekken. De aftrap is op zondag 12 november om 10.00 uur. De podcast is te beluisteren op verschillende podcastplatforms waaronder Spotify en Apple Music en belooft een verrijkende luisterervaring voor iedereen met interesse in het Nedersaksische erfgoed. De eerste aflevering van dit nieuwe seizoen heeft meteen al iets verfrissend nieuws want deze aflevering is op locatie opgenomen in een volledig uitverkochte Plaskerk in Raalte. In deze speciale aflevering gaan Hendrik Jan en Albert in gesprek met een indrukwekkende line-up van gasten, waaronder Gerard Oostelaar van Höllenboer, amateurarcheoloog Bert Terlouw, en professioneel archeoloog Nick Hendriks.

Fans van De Nedersaksen hoeven niet lang te wachten want elke twee weken wordt er op zondagochtend een nieuwe aflevering uitgebracht. Een bonte verzameling gasten uit het Nedersaksische taalgebied komt langs, zoals artiesten, historici, theatermakers, mediamensen en politici. Een aantal van de al bevestigde gasten: Eddie van Heijum oud-gedeputeerde van Provincie Overijssel), Monique Sleiderink (eindredacteur en presentator RTV Oost), Boudewijn Koops (producent en theatermaker), Ben Siemerink (tekstschrijver en journalist), Bert Hadders (Groningse muzikant) Ellen Peters (theaterprogrammeur) en de mensen achter het festival “Het Vergeten Zwarte Goud.” Voor meer informatie en updates over de podcastserie “De Nedersaksen,” kan je terecht opwww.denedersaksen.nl

Foto © Erik Delobel

Hendrik Jan Bökkers en Alberts Bartelds tijdens opnames van De Nedersaksen in de opnamestudio in poppodium Hedon te Zwolle