Woensdagavond 8 november was het zover voor de leerlingen van de Trompetklas van Maurice van Dijk. Dit keer geen concert tijdens een hittegolf, maar een concert met de naam Herfstwind.

De leerlingen uit Staphorst en Genemuiden lieten van zich horen en dat smaakte naar meer, want lang was deze alles behalve te noemen. De opbouw was in de avond van beginners tot vergevorderd met als rode draad samenspel, maar dat was niet het enige wat opviel. Er werd ook samen gewerkt. Onder de leerlingen was er een lichttechnicus en een floormanager, maar ook waren er leerlingen van de opbouw en zelfs leerlingen die de gordijnen bedienden. Een leerling versierde het toneel met een reuzetrompet.

Het concert zelf begon met een mooi trio door vijftien jongens gespeeld. Een variatie op Psalm 119, verder kwamen er nog Zuid- Amerikaanse en Spaanse melodieën langs. Ook was er veel ruimte voor het geestelijk lied en kleine uitstapjes daarbinnen, zoals Luna/Vrijheid, de meeste  gearrangeerd door de docent zelf.

Zaterdag mag een grote groep verder van zicht laten horen tijdens de jaarlijkse Psalmzangavond in Hasselt voor de Stichting Stephanos.

Meer info op www.mauricevandijk.com