Slimme sloten nemen een routinematig, soms vervelend dagelijks ritueel – je huis binnenkomen of verlaten – en maken het veel handiger, veel veiliger en een beetje leuker. De meeste slimme sloten zijn ofwel een nachtschootvervanging of een nachtschootadapter (die de knop vervangt door een gemotoriseerde). Er zijn verschillende soorten slimme sloten. Je kunt je laten adviseren door een slotenmaker in Ridderkerk als je een model wilt kopen, maar ook door dit artikel. Hieronder vind je namelijk de beste slimme sloten van 2023!

Schlage Encode Plus Smart WiFi Deadbolt

Als je een slim toetsenbordslot wilt dat werkt met Apple HomeKit, is de Schlage Encode Plus Smart WiFi Deadbolt een geweldige keuze. Naast bescheiden cosmetische updates, geeft dit vernieuwde model je de mogelijkheid om het te ontgrendelen door je iPhone of Apple Watch in de buurt te houden, via Apple’s Home Keyfunctie. Van de vele sloten die we hebben getest, is de Encode Plus een van de eenvoudigste slimme sloten om te installeren en een van de eenvoudigste modellen om te gebruiken. We hebben de neiging om het tastbare gevoel van toetsenborden zoals het toetsenbord van de Encode Plus te verkiezen boven dat van een glazen touchscreen, en die functie maakt dit slot minder kieskeurig in gebruik, dus het is een goede keuze voor huurwoningen, vooral omdat het een extra zware commerciële- grade lock en heeft een ingebouwd alarm.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi

De Ultraloq U-Bolt Pro WiFi is een veelzijdig slim slot met precisiehardware en een aangenaam onopvallend ontwerp. Dit model heeft ingebouwde Wi-Fi, dus er is geen plug-in Bluetooth-brug nodig zoals onze vorige keuze, de Ultraloq U-Bolt Pro. Je kunt de U-Bolt Pro WiFi op zes verschillende manieren ontgrendelen, waaronder met een cijfercode, met behulp van een app, via een fysieke sleutelopening en – het pièce de résistance – via een vingerafdruk. Experts vonden het gevoel en de functie van de cijfertoetsen van het slot superieur aan het pikken van cijfers op het glazen touchscreen van veel toetsenbordmodellen. Dat gezegd hebbende, blijft de vingerafdruk-ID over het algemeen de beste manier om hem te ontgrendelen (zelfs als die functie soms kieskeurig is). Welke methode je ook gebruikt om de U-Bolt Pro WiFi te activeren, hij reageert snel.

Wyze Lock

Als je een huurder bent en je sloten niet mag laten veranderen door een slotenmaker in Spijkenisse, of als je de huidige om welke reden dan ook gewoon niet wilt veranderen, is de Wyze Lock een goedkoop maar volledig uitgerust model dat eenvoudig kan worden aangesloten op een bestaande nachtschoot. De hardware wordt snel geïnstalleerd en tijdens tests werkte het consistent goed en was het fluisterstil. Het pakket bevat een kleine puckachtige plug-in Wi-Fi-adapter om externe toegang en smartphonemeldingen mogelijk te maken. De Wyze Lock biedt een aantal indrukwekkende functies, zoals een ingebouwde deursensor die je waarschuwt via een geluid en een smartphonemelding wanneer iemand de deur open of op een kier heeft gelaten. Wyze verkoopt ook het Wyze Lock-toetsenbord, een kleine steen met cijfertoetsen die draadloos verbinding maakt met het Wyze Lock, zodat je het slot kunt activeren zonder afhankelijk te zijn van een app of geolocatie.