Ben je op zoek naar een autoverzekering? Maar heb je niet zo’n groot budget? Dan is het mogelijk om een goedkope autoverzekering af te sluiten. In deze blog lees je veel meer over het afsluiten van een autoverzekering. Lees snel verder!

Allrisk autoverzekering

Als je een auto gaat aanschaffen, kom je bij de volgende vragen, laat ik mijn auto verzekeren? En zo ja neem je dan een allrisk autoverzekering? Dit is niet een hele goedkope autoverzekering  maar je auto is met deze verzekering wel optimaal verzekerd.

Is een allrisk alleen voor een nieuwe auto nuttig of kan je deze ook afsluiten voor een oudere auto? Wat zijn de kosten voor een allrisk verzekering en waar vind je de goedkoopste varianten?

In Nederland is je auto verzekeren verplicht, iedereen is in ieder geval verplicht om de auto WA te verzekeren. De WA-verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de verplichte dekking die je minimaal moet afsluiten als je in het bezit bent van een auto in Nederland. Deze verzekering dekt schades die je met je auto kunt veroorzaken en daarvoor wettelijk aansprakelijk bent. Je kunt bij deze schade denken aan schade aan andere auto’s of materiële schade. Ook kun je hierbij denken aan letselschade bij andere mensen.

Voor een uitgebreidere dekking kun je kiezen voor een WA+ of een allrisk autoverzekering. De meeste auto’s zijn verzekerd met deze autoverzekering.

Goedkope autoverzekering aangevuld met de inzittendendekking

Inzittendendekking is de bijdekking die veruit het vaakst wordt afgesloten bovenop een goedkope autoverzekering. Hoewel schade aan inzittenden te allen tijde kan worden geclaimd op ieders zorgverzekering en/of de WA-verzekering van de aansprakelijke bestuurder, heeft een inzittendenverzekering één heel groot voordeel.

Een bestuurder die zélf een ongeluk veroorzaakt, is óók gedekt. Daarnaast kijkt een inzittendenverzekering niet naar wie schuldig is. Schade wordt direct uitgekeerd, zonder schuldvraag.

Je moet wel weten dat er twee soorten inzittendenverzekeringen zijn, namelijk de ongevallen-inzittendenverzekering (OIV) en de schadeverzekering inzittenden (SVI). De OIV keert een vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit van inzittenden.

Pechhulpdekking bovenop de goedkope autoverzekering

Pechhulpverzekeringen zijn ook enorm populair. Als je zonder pechhulpdekking met pech komt te staan, kan een pechhulpdienst namelijk ontzettend veel geld kosten, daarom is dit ook een erg slimme optie. Als je verzekerd bent, dan betaal je maandelijks een relatief klein bedrag en zijn pechhulpkosten het hele jaar door gedekt.

Een pechhulpverzekering vergoedt kosten die moeten worden gemaakt bij autopech. Bij pech onderweg, maar ook bij pech aan huis. De bekende pechdiensten zijn o.a. ANWB Wegenwacht, Route Mobiel, Allianz Global Assistance, Bosch Car Service, RoadGuard, BlijDatIkRij.nl, SOS International, Eurocross en BOVAG Pechhulp.

Met een pechhulpverzekering worden alle kosten gedekt die ter plekke gemaakt kunnen worden, denk hierbij aan: Een mechanische of elektrische storing, een klapband, dit kan bij accuproblemen, bijvoorbeeld een lege accu. Een niet startende auto (defecte/haperende startmotor)

Ook kan het zijn door de verkeerde brandstof te tanken,  autosleutels kwijt of ingesloten in je auto, een kapotte dynamo, ontgrendeling die blijft steken, een kapotte lamp, noem het maar op, deze dingen zijn ter plekke op te lossen.

Vaak zijn ook noodreparaties, sleepkosten, transportkosten, stallingskosten en vervangend vervoer gedekt. Onderdelen zijn doorgaans niet verzekerd; het toesturen en monteren ervan wel. Kijk goed naar de pechhulpvoorwaarden van individuele verzekeraars, want de exacte dekkingen, voorwaarden, uitsluitingen en verzekerde bedragen verschillen enorm per aanbieder.

In deze blog heb je dingen kunnen lezen over het verzekeren van je auto en over het afsluiten van een goedkope autoverzekering. Vergelijk je diverse autoverzekeringen met elkaar, dan kun je gemakkelijk bepalen hoe een goedkope autoverzekering past bij je rijgedrag. Rijd je vanuit Staphorst regelmatig naar je werk in Zwolle of elders in Overijssel, dan rijd je anders dan mensen in de Randstad die vanuit Utrecht naar Amsterdam rijden.