Het is heel normaal om op een gegeven moment te denken aan de vervanging van een computer. Het kan zijn dat je hem al een aantal jaren gebruikt, of dat hij zijn verwachte levensduur al bereikt heeft. Het is echter niet altijd direct nodig om een computer meteen compleet te vervangen.

Zelfs als je computer ondertussen super  traag is, zijn er nog tal van manieren om bijvoorbeeld de snelheid te verbeteren. In dit artikel bespreken wij twee manieren hoe je computerhardware tegen lage kosten kan upgraden.

Een externe harde schijf aansluiten 

Als je computer onvoldoende schijfruimte heeft, dan heeft deze niet genoeg  ruimte om gegevens op te slaan. Op een gegeven moment zul je merken, dat je computer trager is bij het openen van programma’s of regelmatig ‘crasht’. Dit is dus een teken, dat je schijfruimte aan het opraken is. Op een gegeven moment zul je dan ook helemaal geen nieuwe bestanden meer op kunnen slaan.

Het beste wat je in dit geval kunt doen is een extra externe harde schijf aansluiten. J. Zodra je een externe harde schijf hebt aangesloten, moet het probleem met schrijfruimte tot het verleden behoren. Normaal gesproken zal je pc net zo snel als vroeger, of zelfs nog sneller dan functioneren dan voorheen.

Bij Kimbrer Computer, die ook aan buyback van it-apparatuur doet, kun je onder andere terecht voor het kopen van extra geheugen. Je kunt hier ook servers, opslag-arrays en andere IT-apparatuur aanschaffen.

Een interne harde schijf aansluiten 

Naast het aansluiten van een externe harde schijf kun je ook overwegen om een interne harde schijf aan te sluiten. Het plaatsen van een nieuwe interne harde schijf werkt echter niet altijd bij het creëren van meer opslagruimte op je computer.

In sommig gevallen zul je ook een gadget moeten toevoegen om de nieuwe interne harde schijf beter te laten werken. Met wat IT- kennis kan je ook een tweede interne harde schijf op je computer installeren. Dit is wel wat ‘technischer’ van aard en neemt wat meer tijd in beslag bij de installatie.

Zorg er altijd voor dat je eerst een back-up maakt van je bestanden, voordat je met je harde schijven aan de slag gaat.. Verder zal je apparaat een tweede schijfcompartiment moeten hebben. Niet alle laptops hebben deze, dus daar zul je van tevoren ook even naar moeten kijken.e

De kosten van het aansluiten van een nieuwe interne, of extra externe harde schijf zijn uiteraard vele malen minder, dan wanneer je een nieuwe computer aanschaft.  Met een minimale investering kun je misschien nog jaren verder met je oude computer.