Sport Vereniging Rouveen heeft verschillende sportartikelen aangeschaft om nog afwisselendere lessen te kunnen geven aan kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. SV Rouveen ontving hiervoor een bijdrage vanuit het Beweeg & Sportakkoord. Het budget binnen dit akkoord is bedoeld om initiatieven van lokale organisaties te ondersteunen bij actieplannen om bewegen en sporten te stimuleren.

Ilona Trompetter, trainer Special Gym bij SV Rouveen: “Bij kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking zie je vaak dat de motorische bewegingen lastiger zijn. De nieuwe materialen kunnen we inzetten om zowel balans en coördinatie te versterken. Ook met de zachte ballen kunnen kinderen makkelijker gooien en vangen, wat hun zelfvertrouwen vergroot. Dankzij deze materialen kunnen we de lessen uitdagender maken en draagt het op een veilige manier bij aan de ontwikkeling van deze speciale doelgroep.”

Iedere woensdag wordt Special Gym gegeven van 17.00 – 17.45 uur in MCR Rouveen. Op dit moment betreft het een enthousiaste groep van 4 kinderen. Is dit ook iets voor uw zoon of dochter? Mail om een keer mee te doen naar svrouveen@gmail.com.

Wil u ook een bijdrage aanvragen?
U kunt hiervoor als (inwoner via een) vereniging en/of lokale organisatie een aanvraag indienen die past binnen de doelstellingen van het vitaliteitsakkoord. Alle informatie en het aanvraagformulier vindt u vinden op de pagina Staphorst in beweging. Meer weten? Neem contact op met buurtsportcoach Saake Malestein via s.malestein@saamwelzijn.nl.