Komende week hoopt er een vrachtauto met hulpgoederen te vertrekken vanuit Rouveen naar twee grensplaatsen bij Oekraïne. Vanuit comité RHOE (Rouveen Helpt Oost Europa) worden er goederen gebracht in Tornyospálca, Hongarije. Begin oktober staat er een klusreis op het programma waarbij acht Rouveense mannen aan het werk gaan. Het materiaal dat hiervoor nodig is staat dan klaar om mee aan de slag te gaan. Verder ook veel goederen die bestemd zijn voor het meisjesinternaat waar we in samenwerking met Small Miracles in Meppel ondersteuning bieden.

Vanuit Hervormd Rouveen/Staphorst zijn veel pallets volgestapeld met houdbaar voedsel en verzorgingsproducten bedoeld voor de mensen in Oekraïne die het hard nodig hebben in deze periode van oorlog en ook door de stijgende prijzen daar. Deze pallets worden afgeleverd in Lublin, Polen, en van daaruit gaat het Oekraïne in.

We willen ook op deze manier Redder Transport bedanken voor hun sponsoring van de vrachtauto en de reis. Verder ook Arcabo Nieuwleusen voor het leveren van bouwmaterialen.