De leden van het Vechttoneel zijn in IJhorst al weer druk aan het oefenen voor de optredens van 2020. Dit jaar staat ze met een prachtig authentiek plattelandsstuk op de planken. Het spel heet: ‘Spieker Willem, wat hej toch uutvreten’.

De spelers nemen u mee een aantal jaar terug in de tijd. Toen men nog geen last had van mobiele telefoons, selfies en camera’s. En dat is maar goed ook.

Want wat er zich die ene nacht na het dorpsfeest heeft afgespeeld blijft nog een groot raadsel. Feit is wel dat de huishoudster van de pastoor behoorlijk van slag is en dat de zoon van de timmerman in zijn maag zit met een rood slipje. Maar of het een ook met het ander te maken heeft….. Dan is er ook nog de veldwachter die thuis weinig te zeggen heeft en achterna gezeten wordt door een kenau van een vrouw. En wat zou de timmerman zelf die nacht hebben uitgevreten? Wellicht kan de dirigent van het muziekkorps meer duidelijkheid verschaffen als hij zijn roes heeft uitgeslapen…..

Het belooft een hilarische avond te worden met veel dolle taferelen. Deze klucht is te bewonderen op 25 januari in het Hervormd Centrum te Ommen, 1 februari in de Wiekelaar te Oudleusen en 8 februari in het Trefpunt te Balkbrug. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar, maar ook te reserveren via vechttoneel@gmail.com of 0523-658169. Alle avonden beginnen om 20.00 uur.