Sije en Anne Harkema uit Staphorst wonen al een jaar met hun 3 kinderen Abel, Jona en Mirjam in Papoea Nieuw Guinea. Ze werken daar als vrijwilligers in Kapuna, een klein dorp midden in de jungle dat volledig draait om een ziekenhuis. Mensen uit de wijde omtrek komen naar Kapuna wanneer ze een dokter nodig hebben. Sije is er ICT’er en Anne werkt als juf.

Sijes moeder Minke en broer Gert Jan brengen nu ook een bezoek van 3 weken aan het dorp. De reis ernaartoe hebben ze inmiddels achter de rug en duurt inclusief tussenstops 4 dagen, door de lucht, over land en zee, over land met een MAF vliegtuig en nog 3,5 uur met een rivierboot.

Minke zegt: “Wat ik meemaak kan ik niet allemaal opschrijven, zoveel. Prachtige bloemen, overal. Ontmoeting met ‘grandma’ Lyn, (die 70 jaar geleden met haar man de “founders” waren van Kapuna Hospital in de jungle)

Zien wat Sije doet (allround techneut en IT-er) , meedoen met Anne voor de klas met de kinderen daar. Maar ook naar winkel of markt. Bovenal tijd doorbrengen met familie, voorlezen en knuffelen. Een zondag die heel bijzonder gevierd wordt.  Het is er warm en vochtig, het maakt het alles heel bijzonder.

Minke en Gert Jan zijn nog een tijdje in Kapuna en hebben hier nog meer over te vertellen. U kunt hen en hun reis volgen via:

Instagram https://www.instagram.com/p/CfovXWWok6E/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Polarsteps  https://www.polarsteps.com/MinkeHarkema/5180426-papua-new-ginea

Sije en Anne leven van giften en donaties.
Voor meer informatie over hun werk en het ziekenhuis, kijk op www.khuska.nl
Doneren kan via deze link en via
Diakonie Geref. Kerk Staphorst-Rouveen, NL12RABO 0356 5450 67 (o.v.v. Ondersteuning Familie Harkema)