André Knevel, met deze organist zit D.V. donderdag 28 juli een oude bekende achter het Zwier van Dijk orgel. Het is meer dan 30 jaar geleden dat hij in Genemuiden een orgelconcert verzorgde. We zijn benieuwd hoe hij het compleet gerestaureerde orgel nu ervaart. Knevel zou in 2020 bij het vieren van zijn 50-jarig jubileum als organist in Genemuiden komen spelen. Door de Covid-19 pandemie kon dat niet doorgaan. Daarom staat dit concert nog in het teken van zijn jubileum. Met de gekozen orgelwerken kan hij de diversiteit aan registers goed tot zijn recht laten komen.

Op programma staan werken van J.S. Bach, J. Rheinberger, O. Dienel, S. Landsman, K.J. Mulder en Knevel zelf. Knevel staat bekend om zijn improvisatie talent. En hij is voortreffelijk in het vertolken van ‘de Grote Meesters’.  Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden. De avond begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte voor Stichting Orgelcomité Genemuiden.

Andre Knevel is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Andre Knevel gaf zijn eerste officiale orgelconcert op 19 jarige leeftijd. In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines Ontario zijn onderkomen heeft. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgeldiploma B. Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto.

Met zijn muzikale activiteiten hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.