Toen je je huidige huis kocht, wist je dat het een opknappertje was. Je zou de basiszaken aanpakken en de grote klussen bewaren voor ‘over een paar jaar’. Inmiddels ben je al weer tien jaar verder en stoor je je nog elke dag aan die gruwelijk lelijke jaren ’70 badkamer. Bruine tegels, een groen bad en dito wastafel… Kortom, het wordt hoog tijd om je badkamer eindelijk eens onder handen te nemen. Maar ja, hoe ga je dan te werk?

Regel de financiën

Je weet zelf ook al wel: een badkamer verbouwen kost nu eenmaal veel geld. En al helemaal als je zelf niet superhandig bent en je veel van de klussen moet uitbesteden aan mensen die daar voor hebben doorgeleerd. Check daarom voordat je de sloophamer ter hand neemt of je er wel genoeg financiële middelen voor beschikbaar hebt. In het meest ideale geval heb je de afgelopen 10 jaar maandelijks geld opzij gezet om dit te kunnen bekostigen. Zo niet, dan moet je uitwijken naar andere mogelijkheden. Geld lenen behoort tot de mogelijkheden, maar weeg de voors en tegens vooraf dan wel goed tegen elkaar af. En check ook eerst of je antwoord kunt krijgen op de vraag: hoeveel kan ik lenen?

Maak slimme keuzes

Als je niet naar de kosten hoeft te kijken, kun je helemaal losgaan met wat je allemaal laat doen in je badkamer. Maar de meeste mensen hebben te maken met een budget dat niet onuitputtelijk is. Ga daarom altijd op zoek naar slimme oplossingen die goedkoper zijn bij het verbouwen van je badkamer. Mozaïektegels zijn prachtig, maar tegelijkertijd ook gewoon heel duur. Kies dan bijvoorbeeld voor een accentmuur om ze te plaatsen of ga voor alleen een smalle strook op de muur met mozaïek. En vergeet ook zeker niet dat er voor de meest prijzige badkameroplossingen ook budgetvriendelijke varianten beschikbaar zijn. Zonder dat je verschil in je badkamer ziet.

Werk met specialisten

Je kunt waarschijnlijk lang niet alles zelf als er geklust moet worden. Zet daarom de juiste mensen aan het werk in jouw badkamer. Kijk ook eens rond in je vrienden- of kennissenkring of daar nog handige types tussen zitten. Zo houd je nog meer grip op de kosten. Maar het meest ideale is om het lastige werk uit te besteden aan beroepsmatige klussers. Met de juiste loodgieter, tegelzetter en aannemer krijg je uiteindelijk jouw droombadkamer in huis. Eentje zonder die inmiddels enorm gedateerde jaren ’70 vibe.