Afgelopen zaterdag was het ZORro Zwerfafval Zaterdag. De ChristenUnie lanceerde daarbij haar ZORro campagne. Een mooie groep mensen was zaterdag op het marktplein aanwezig om onder een stralende zon met elkaar zwerfafval op te ruimen.

ZORro staat voor Zwerfafval OpRuimer. Zorro is Spaans voor vos. Het is een verwijzing naar de Jan Vos-dag in IJhorst en Jan Vos uit Staphorst, die er vrijwillig elke dag op uit gaat met z’n scootmobiel om zwerfafval op te ruimen. Jan was ook present bij de actie en Alberto Schra overhandigde hem het originele ZORro-hesje.

De ZORro veiligheidshesjes, handschoenen en grijpstokken werden uitgedeeld. In groepjes gingen de ZORro-helden met veel plezier aan de slag op een bepaalde route. Vijftien zakken zwerfafval werden opgeruimd. Staphorst is weer een stukje schoner. En het was ook nog gezellig om samen Staphorst schoon te maken. Met een voldaan gevoel keerden de ZORro’s weer huiswaarts.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we met elkaar zwerfafval tegengaan. We willen een schoon Staphorst en dat doen we samen. Gooi je afval waar het hoort: in de afvalbak.

Inwoners die de moeite nemen om zwerfafval op te ruimen moeten we koesteren en stimuleren. Daarom vindt de ChristenUnie dat ze grijpstokken en vuilniszakken van de gemeente moeten krijgen. Ook moeten ze de volle zakken met een pasje gratis kwijt kunnen in de ondergrondse containers of op de gemeentewerf. Daarnaast moeten ze collectief via de gemeente verzekerd zijn tegen schade of ongevallen.

Samen Staphorst Schoon!

 

Alberto Schra overhandigd Jan Vos het originele ZORro-hesje