Tuintegels zijn sinds een paar jaar erg populair in Nederland. Dit komt omdat er veel keus is in tuintegels en andere tuinelementen. Tuintegels zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze gemakkelijk bestellen bij je favoriete tuincentrum of op online webshop. Er zijn verschillende tegels te koop waaronder: Waalformaat, Keramische tuintegels of betontegels. Zoals je ziet is er een ruime keuze aan tuintegels, wat de keus een stukje lastiger kan maken. Lees daarom hieronder meer over de tegels om tot een beslissing te komen.

Wat zijn Keramische tuintegels?

Keramische tuintegels zijn er in verschillende kleuren en maten. Je hebt Keramische tuintegels ook in verschillende diktes. Hoe dikker de tegel, hoe langer die mee zal gaan. Er is dus voldoende keuze als je denkt aan de grootte van tuintegels. Daarnaast kun je ze in verschillende diktes kopen. Hoe dikker de tegel, hoe langer die mee zal gaan. De tegels zijn slijtvast en houden daarom langer hun kleur aan. Ook hebben de stenen een speciale laag waardoor ze goed tegen verschillende weersinvloeden kunnen. De tegels zijn daarmee niet vatbaar voor groene aanslag.

Je kunt de keramische tegels buiten gebruiken, maar er zijn ook keramische tegels die je binnen kunt gebruiken. De tegels zullen in ieder geval een goede keuzes zijn voor het aanleggen van een nieuwe tuin!

Wat zijn Waalformaat tegels en wat kun je ermee?

Waalformaat tuintegels zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. De tegels zijn gemaakt van beton en hebben een rechthoekige vorm. Doordat ze deze vorm hebben, kun je ze in verschillende verbanden leggen. Je kunt bijvoorbeeld voor een visgraat patroon gaan of voor een vlechtpatroon. Daarnaast kun je er nog vele andere patronen mee leggen. Een hovenier kan je hierbij helpen en zal je uitleggen welke mogelijkheden er zijn. Naast dat je deze prachtige stenen voor een tuin kunt gebruiken, worden deze stenen ook veel gebruikt voor parkeerplaatsen of opritten. Dit komt omdat de stenen veel gewicht kunnen dragen, zoals die van een auto.

Hoe kun je tegels leggen?

Er zijn verschillende manieren om een bestrating aan te leggen. Om ervoor te zorgen dat de tegels niet zomaar los schieten en je niet zal struikelen, is het belangrijk dat er een goede ondergrond ligt. Je zult een dikke laag zand moet storten. Daarna is het belangrijk dat je het zand goed aandrukt. Dit kun je doen met een speciale trilplaat. Pas wanneer al het zand gelijk en strak ligt, kun je beginnen met de tegels leggen. Voor het mooiste resultaat kun je het dit het best door een expert laten doen.