Afgelopen zaterdag bezocht Ingrid Wekken van de organisatie “Troostdekentje” het KroKo MultiPunt in IJhorst. Hier wordt al jaren fanatiek gehaakt en gebreid door een groep handwerksters uit dorp en regio.

Ontmoetingsmoment is de maandagmiddag aan de Heerenweg in IJhorst. Ondanks dat de handwerkclub zo’n anderhalf jaar niet bij elkaar was geweest (pas in augustus weer begonnen) is er wel hard gewerkt. Of misschien dat juist dankzij het gemis van sociale activiteiten wel veel tijd en energie is gestopt in het handwerken voor dit goede doel. Want Ingrid kon huiswaarts keren met ruim 40 dekens en meer dan 50 knuffeltjes.

Deze dekens en knuffeltjes worden weggegeven aan kinderen (in Nederland) in moeilijke situaties. Kinderen die geen “kind” kunnen zijn vanwege problemen. Deze kunnen zowel van psychische als lichamelijke aard zijn en voorkomen bij de kinderen zelf of in de gezinssituatie. Een heel dankbaar doel waar (helaas) grote behoefte aan is.

Geïnteresseerd om mee te helpen ? Kom vrijblijvend eens langs op maandagmiddag voor meer info. Begeleiding en materiaal aanwezig.