Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” organiseert dit jaar weer een heide opschoning in Boswachterij Staphorst bij het Zwarte Veentje. Heide opschonen wil zeggen dat dennen, berken, eiken en andere boompjes handmatig worden uitgetrokken op het heideveld, om zodoende te voorkomen dat de heide verdwijnt. Andere methoden hiervoor zijn bijvoorbeeld heide afplaggen, of de heide laten begrazen, maar voor de relatief kleine heidevelden in Boswachterij Staphorst is dat geen geschikte optie.

Op zaterdag 30 oktober, om 9.00, gaan de vrijwilligers van NBVIJS samen met kinderen en hun ouders (en opa’s en oma’s?) starten met de opschoning. De burgemeester van Staphorst, Jan ten Kate, geeft het startsein. Om 10.30 is er koffiepauze, en tot slot om 12.30 is er snert en roggebrood met spek. Na de snert mogen kinderen met de ponywagens een rondrit maken door het bos.

Doe je mee aan deze sportieve en gezellige ochtend? Je bent van harte welkom! Voor inlichtingen: Niek Gosker, tel. 0522-260670