Kampen – Op woensdag 7 juli zal André van Vliet het openingsconcert verzorgen van de woensdagavond-serie vanuit de Bovenkerk van Kampen. 

In een serie van negen veelbelovende orgelconcerten zal de liefhebber van romantische orgelmuziek dan weer ruimschoots aan zijn trekken kunnen komen. Op www.orgelseriekampen.nl zijn alle concerten te vinden. Bezoekers dienen vooraf via de website te reserveren.

André begint met een fantasie over psalm 72 en voorspel en koraal over  psalm 139 van zijn leermeester Herman van Vliet. Vervolgens zal André de Toccata in F-Dur (BWV 540) van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen. Werken van Beethoven, Guilmant en Widor zullen niet ontbreken op deze avond. De Toccata van Tibor Pikethy zal magistraal klinken in de Bovenkerk. Van Vliet eindigt met een koraalfinale door hemzelf geschreven. 

De entreeprijzen bedragen voor beide series € 12,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. 

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

In de woensdagavondserie spelen verder Gerwin van der Plaats (14 juli) | Evert van de Veen (21 juli) | Everhard Zwart (28 juli) | Minne Veldman (4 augustus) | Vincent de Vries (11 augustus) | Pieter Heykoop (18 augustus) | Marco den Toom (25 augustus)

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!